Петък, 3 Май 2024, 18:39

С концерт отбелязаха Освобождението в Своге (ВИДЕО)

3 Март 2022, 08:56
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1130 0


С тържествен концерт отбелязаха 144-годишнина от Освобождението на България от Османско робство. В него участие взеха самодейни и професионални състави, певци и ученици от града и общината. Поздравления от името на община Своге поднесе зам. кметът Нина Копринджийска. Повече вижте във видеорепортажа от събитието.



Кметът на общината Емил Иванов честити с обръщение от страницата във фейсбук на община Своге:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
От името на Ръководството на Община Своге и лично от мое име имам удоволствието да Ви поднеса най-искрените си поздравления по случай националния празник на Република България и честването на 144 години от Освобождението ни от османско иго!
В нашия летопис има страници, които винаги ще изпълват сърцата ни с гордост. В нашата славна история има много примери на духовно величие и патриотична саможертва. Споменът за тези велики моменти ни дава самочувствие и осмисля през вековете нашата национална идентичност. Той поддържа нашия дух и ни дава сили да преодоляваме възникващите по пътя трудности. Той е особен важен и днес, когато ставаме свидетели на международни, военни конфликти, породени от политически амбиции за власт и надмощие, за геополитическо разпределение и парцелиране на територии.
На днешния ден, нека сведем глави пред саможертвата на хилядите българи, дали живота си за това днес да можем да живеем свободни, съхранявайки най- висшата човешка ценност- мирът!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ЕМИЛ ИВАНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА СВОГЕ



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete