Понеделник, 29 Април 2024, 17:46

Съдът отложи делото на кмета на Своге за 9-ти май

16 Април 2014, 10:50
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2339 34


Съдът отложи делото за гледане на мярката по отстраняване от длъжност на кмета на Община Своге за 9 май 2014 г.
Отлагането се е наложило, тъй като по същото време - 9.00 ч. на 16 април, е имало заседание на делото срещу бившия вътрешен министър от правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов. Защитник на Цветанов е адвокат Менко Менков, който защитава и кмета на Своге Жоро Цветков. Оказало се, че няма как адвокатът да бъде на две заседания по едно и също време. Кметът на Своге пак запазва поста си, след като втори път делото за отстраняването му от длъжност не можа да се състои. На предишното заседание - на 3 април, се оказа, че Цветков е влязъл в болница. 
В същото време започна протестът на ВМРО и жители на Своге пред Съдебната палата. Протестиращите носеха манекен - чучело с глава зелка, на която е залепен ликът на кмета. Оказа се, че те са запазили вече и номер на Цветков, след като бъде тикнат зад решетките и това е регистрационният номер на колата му.
На излизане от съдебната зала Жоро Цветков отсече: "Всичко е скалъпено и тук става дума за политическа поръчка." Той отказа да спре и да коментира обвиненията и оплакванията на жителите на Своге, но обеща да се появи в най-скоро време в ТВ ефира и даде обяснения. Кметът на Своге нарече събралите се на протест срещу неговото управление провокатори. Цветков заяви, че нямат нищо общо с ВМРО.
Стефан Грънчаров – координатор на ВМРО и участник в протеста, заяви, че лично той ще поиска обяснение за тези думи, като отиде пред сградата на Община Своге в 9.00 часа на 24  април, когато кметът има приемен ден. Тогава отново представители на ВМРО и жители на града ще протестират, за да покажат, че не са съгласни общината да се управлява от „клиент на прокуратурата“.
Не сме подставени лица, а сме изпратени тук от хората в Своге, които ни потърсиха за помощ, членове сме на ВМРО, заяви Грънчаров и показа членската си карта. Той изрази надежда, че въпреки всички увъртания, делото все пак ще тръгне и кметът ще бъде отстранен от поста му в името на справедливостта.
Координаторът на ВМРО изказа съмнение, че едва ли управлявалата 4 години партия ГЕРБ няма възможност да осигури друг адвокат за защита на своя кмет Жоро Цветков.


Източник: balkanec.bg

Коментари (34)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Anonimen 16 Април, 10:59

    I koi shte slovat, sigurno kmetskia ili cekata

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Април, 11:31

    № 1 като си толкова отворен теб да те сложат хахахаха

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Април, 12:31

    Що бе ? Кво им е на старите кметове,те бяха душички

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: анонимен 16 Април, 12:41

    Дори чучелото, с зелка за глава изглежда по-умно от Жоржи

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: анонимен 16 Април, 12:44

    Защо след като кмета е болен от хепатит ходи в общината на работа, няма ли да зарази Деси и сие

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Април, 14:36

    Карикатурата е страшна :)

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Април, 14:42

    Според мен трябва да сложат Вили Талов, но преди това трябва да се изкъпе :wink:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 16 Април, 15:31

    :x Що не вземете да се занимавате с нещо което си струва,а не да висите в социалните мрежи и да пълните главите на хората с глупости.Не мислите ли,че ни е писнало от вас!!! :x

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: адвокат А. 16 Април, 15:32

    Какво нелепо съвпадение на датите на делата на цвъ. цвъ. и чейнча! Явно съдебният Орган работи по утвърден сюжет. За лошо, обвиняемите ще бъдат оправдани, поради липса на доказателства, грешки |умишлени| в досъдебното производство, неточности в обвинителния акт . Дано все пак първоинстанционните съдилища им треснат годинки, за да наричам гъзара от своге - осъждан

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: анонимен 16 Април, 15:52

    току що научих за нова БОМБА...сметопочистващата фирма води напористи преговори под сурдинка с общинските съветници с цел вдигане на "сумичката" им по план-сметката, тоест за извършеното сметопочистване. Дали съветниците ще си "повярват" че са направили "услуга" на фирмата и срещу едно доста тлъсто отблагодаряване с финансов израз ще се продадът за пореден път??????

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete