Понеделник, 6 Май 2024, 15:20

Съдбата на Георгиев в ръцете на съда

13 Юли 2015, 11:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4586 28


Софийската Окръжна прокуратура постанови, че са налице основания за предсрочно прекратяване на мандата на кмета на Ботевград Георги Георгиев. Съдът ще решава. При извършена справка в „Регистър БУЛСТАТ“ и лична прокурорска проверка на фирменото дело е установено, че Георгиев е управител и съдружник в търговско дружество – „Керам -97“ООД, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Преди встъпването си в длъжност през 2011 година, а и до момента кметът на Ботевград не е подавал молба, респективно няма решение на Общото събрание на дружеството за изключването му като управител и съдружник. Съгласно чл. 41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон, да бъдат контрольори, управители или прокуристи в търговски дружества, търговски пълномощници, търговски представители, търговски посредници, синдици, ликвидатори или да участват в надзорни, управителни и контролни органи на търговски дружества и кооперации за времето на мандата им.

Нарушаването на тази императивна забрана представлява основание за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на Ботевград. На 5 юни Софийската Окръжна прокуратура е сигнализира за това Общинската избирателна комисия в Ботевград и е изпратила всички документи за проверка и произнасяне.

 С решение от 26 юни обаче ОИК-Ботевград е отказа предсрочно да прекрати мандата на Георги Георгиев. Затова от държавното обвинение са протестирали решението пред Административен съд - София област и предстои разглеждане на делото.

Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Юли, 12:21

    Прокуратурата да свършва с Г. Георгиев, та да започва Иво Каменов. До сега на прокуратурата искаха непрекъсната справки за Кмета. Ред е на Иво Каменов. Човека го преизбраха нелегитимно за Председател на Кооперацията и се издокара с чисто нов джип. Помислил си е, че е недосегаем. (При заплата около 700лв. и всички в палата му, в къщи са му безработни).

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юли, 12:34

    Час по скоро Георгиев във затвора.За да успее да се кандидантира за КМЕТ там.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юли, 12:34

    Крадец на държавни и европейски пари, това е новаченският самозванец!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юли, 12:36

    Май са само балони от дъфки. Ако е някой друг отдавна да търка наровете на дрънголника. Добрее крал, щом до сега е оцелял на поста брат.То май в града навсякъде мирише. И в данъчното изловиха Мирчето и Валя на Шайбе-то нумеро едно и какво от туй- щом яката са крали и има как да бутат та властта и на Темида всичко е на ред момче и днешната полиция от тях се пази, да не би случайно, без да иска
    далаверите им да налази, защото май, че не й стиска.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Юли, 12:42

    Какво общо има тоя Каменов с Георгиев? Може би по кражбите да си приличат? Дай боже като ВИП -персони в затвора да се запознаят и взаимно да се заобичат!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Юли, 14:07

    Той трябваше вече да е там.крал,крал,та се залял

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Юли, 14:09

    Честито! Административен съд София област вече е образувало и дело - № 615/15. часовникът цъка в ушенцето на престъпника от Новачене. Ние една чуваме шума му, но при Тулата гърми като църковна камбана! :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 13 Юли, 14:35

    ОИК е взела решение с което ясно и точно е отразила фактите по така тиражирания случай, а имено кмета Георги Георгиев не е нарушил с нищо ЗСМСМА в продължение на 12 години. Преди 12 години и половина е прекратил членството си и дейността в това дружество. За което той е представил необходимите от негова страна документи още през 2003 год. преди да бъде избран за кмет. Това е и причината в продължение на 12 години никой да не му е търсил искане за прекратяване на пълномощията му като кмет.А това че някой не иска или не може да чете като трябва тези документи , не е причина някои неоснователно да отнема правомощията на кмета. ОИК в Ботевград съгласно нейните отговорности е прочела и анализирала тези документи и затова е взела това решение. Това решение не се харесва на определени подбудители на този казус особено в настоящите предизборни времена, когато кандидатите за кмет на Ботевград са много, а избирателите в същата ще изберат само един. Дали този един не е сегашният кмет и той не е угоден на някои хора със силни позиции в общественото пространство или на някои на които кмета Георгиев не е успял да угоди на капризи или незаконни искания и т.н.? Сигурно тези документи ще бъдат разглеждани в съответния съд ако се наложи и ще се чака ново решение същото като това на ОИК или друго.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: ботевградчани 13 Юли, 16:13

    Георгиев е най-добрият кмет на града за всички времена! Единственият, който може да го смени е сина му. Респект

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: психиатър 13 Юли, 16:48

    Май доста те е напекла жегата, # 9 ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete