Понеделник, 29 Април 2024, 14:34

Със среща в община Своге приключи информационният цикъл на ОИЦ-София в областта

15 Април 2014, 13:12
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1061 4


Представители на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България (ОИЦ-София) проведоха информационна среща в община Своге. Участие в нея взеха общински служители, представители на бизнеса, неправителствения сектор, образователни и културни институции, граждани. Управителят на ОИЦ-София Елза Григорова представи новите оперативни програми и конкретни дейности, които ще получат финансиране по тях, проекта на Споразумението за партньорство с Европейската комисия и новите регламенти на ЕС. В специален панел беше представен и националния конкурс за младежки проект под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. В последвалата дискусия изключително активни бяха представителите на бизнеса. Екипът на ОИЦ-София отговори на редица въпроси, касаещи възможностите, които ще се отворят пред местната общност по линия на ОП „Региони в растеж“ и ОП „Иновации и конкурентоспособност“. ОП „Околна среда“ и финансирането на екоиновации също събуди интерес.

Срещата в община Своге е последната от информационния цикъл „Представяне на новия програмен период 2014-2020 г.“, който ОИЦ-София проведе във всички общини на територията на Софийска област. Кампанията официално стартира на 18 февруари в община Драгоман. На организираните 22 информационни срещи участие взеха над 660 души – представители на общинските администрации, училища, детски градини, читалища, бизнес, неправителствени организации, медии, граждани. Екипът на ОИЦ-София ги запозна с предстоящите възможностите за кандидатстване по линия на оперативните програми, с нормативната рамка на програмния период 2014-2020 година и пр. Експертите на Центъра отговориха на множество запитвания.

Източник: ОИЦ-София

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Април, 18:19

    :shock:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Април, 18:30

    Защо информацията е в минало време!? Разгласа
    никаква!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Неправителствения сектор, образователни и културни институции и граждани не бяха информирави за съби 15 Април, 19:02

    тието

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Април, 15:40

    мале мале, моделът на скрити пътувания в чужбина и събрания в читалището продължава ..

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete