Понеделник, 22 Април 2024, 15:12

Сашо Везенков пред “Балканец“: Представям си една препълнена зала и площадът пълен догоре, а Балкан - шампион!

20 Август 2021, 17:40
(1) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3808 19


Земащият от този сезон пост генерален мениджър на Балкан Сашо Везенков даде интервю за „Балканец“, в което сподели информация относно селекцията, старта на подготовката и очакванията за предстоящия сезон. Легендата на българския баскетбол обяви какви са целите и амбициите на клуба и разкри още интересни подробности. С тях ще можете да се запознаете в следващите редове.


- Кога отборът на Балкан започва подготовка за новия сезон?

- Първата тренировка ще бъде на 30 август (понеделник). Тя ще бъде придружена с водосвет за здраве. Не съм разговарял с треньора, но мисля, че ще бъде отворена за всички баскетболни любители в Ботевград.

- Кои ще бъдат помощници на Небойша Видич в треньорския състав?
- За момента чакаме още някои неща да уточним със старши треньора Небойша Видич. Има яснота и скоро време ще бъдат съобщени всички имена официално пред клубния сайт.

- Има ли яснота кои български играчи ще попълнят състава през новата кампания?
- За момента сигурните са Крис Минков, Димитър Димитров и Николай Грозев. Водим преговори за още един играч на позицията крило. Очакваме скоро да решим въпроса. Имаме идеи, които не мога да споделя с Вас. Имайте малко търпение и ще назовем имената и на останалите.

-Какви ще бъдат целите и амбициите на отбора през новия сезон?
- Това е Балкан (Ботевград). Всеки знае какви са целите и амбициите. Те не могат да бъдат различни както всеки път. За да не бъда криворазбран, според мен Балкан трябва да играе поне на два финала от трите надпревари, в които ще се бори. Трябва да се върнем там, където бяхме преди две години.

- Имате ли наблюдения върху селекцията на останалите отбори и кои според вас ще бъдат най-силните конкуренти на Балкан през сезона?
- Наблюдения върху селекцията на отборите имам толкова, колкото и Вие. Информирам се от сайтовете. Това, което виждам е, че в Спартак Плевен има развитие. Място за притеснение няма. Балкан винаги ще се радва на конкуренция и на добър баскетбол от страна на другите отбори. Казвам го, защото според мен тимове, които са изцяло съставени от юношески формации нямат смисъл за мъжкия баскетбол. Оттам нататък не мога да кажа какво се случва в останалите отбори.

- В последно време се появиха и доста критици относно средствата, които се отделят за баскетбол в Ботевград. Какво бихте отговорили на тези хора?
- Средствата, които се отделят за баскетбол, предвид пандемията, която се случи, не мога да кажа дали са много или са малко. При всички положения обаче през тази година ние ще направим един оптимален бюджет, който ще бъде ясен и достъпенза всеки гражданин на Ботевград и всеки ще може да знае с какви средства се постигат целите и с какви средства разполага гордостта на града. Защото да кажем, че баскетболът в Ботевград от 70-а година е бил емблема на Ботевград и е нещо, с което се гордее целия град. При всички положения средствата, които даваме, ще бъдат съобразени със ситуацията, която е навсякъде. Тук е мястото да благодаря на кмета, на общинското ръководство и общинските съветници, които разумно погледнаха на нещата. Бъдете сигурни, че всичко ще бъде ясно, точно и осветено по отношение на баскетбола. Целият град се гордее с този отбор. Няма нещо нераглементирано и неточно и средствата не са толкова големи, колкото се изкарват. В един малък град винаги има коментари.

- Прекарали сте значителен период като генерален мениджър на друг клуб, който бе основен конкурент на Балкан през годините (б.а Лукойл Академик). Смятате ли, че това ще бъде някаква пречка за Вас в работата Ви като генерален мениджър на ботевградския клуб?
- Вижте, аз доста пъти и преди това като генерален мениджър на другия отбор съм казвал къде съм създаден, къде израснах и къде съм се оформил като личност. Мисля, че ако попитате някъде в България с какво ще ме свържат, ще бъде първо с Ботевград. Тук е времето да благодаря на ръководството на Балкан, че ме покани да оглавя този пост. Когато те поканят да работиш на друго място не можеш да изтриеш историята за това къде си създаден като личност и къде си играл. Аз съм единственият, който е играл само за Балкан в България. Според мен двете неща се разграничават. За мен другото е просто професия, но винаги съм казвал къде съм създаден. И се радвам, че съм тук (в Ботевград) и че съм си вкъщи.

- Какво си пожелавате през новия сезон?
- Пожелавам не само на мен, но и на всички – здраве. Да бъде много по-добра година от страна на пандемии и други проблеми. Всички наши играчи да бъдат здрави и предпазени от контузии. Представям си една препълнена зала и площадът пълен догоре, а Балкан - шампион! Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Сашо Везенков , БК Балкан , баскетбол , интервю

Коментари (19)

 • Отговори (8) (4)
  1. добавен от: Анонимен 20 Август, 18:38

  Браво Сашо- много истински

 • Отговори (2) (2)
  2. добавен от: Анонимен 20 Август, 19:49

  Стамбата???

 • 3.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (1) (0)
  4. добавен от: Стамбата 20 Август, 20:12

  Явно ме няма в отбора.

 • Отговори (4) (4)
  5. добавен от: Фена 20 Август, 20:12

  Сашо, радвам се, че след толкова години си у дома. Само Балкан! Сашо, Емо, Венци и Данчо, оле, оле!

 • Отговори (2) (2)
  6. добавен от: Анонимен 20 Август, 20:15

  Стабилен

 • 7.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (7) (1)
  8. добавен от: Анонимен 20 Август, 21:48

  И тук стана шурубаджанащина. Просто трагедия.

 • 9.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (0) (3)
  10. добавен от: Анонимен 21 Август, 00:18

  Чакаме Пешев да се завърне

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (174)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete