Петък, 19 Април 2024, 08:24

Седмица на Левски в ОУ „Васил Левски”, с. Видраре

19 Февруари 2021, 23:08
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1406 0


По традиция тя се състоя от 15.02. до 19.02.2021 г. След дистанционното обучение на учениците от прогимназиалния етап желанието им да се включат в училищния живот беше още по-голямо. В чест на патронния празник Ученическият парламент съвместно с учителите организира и реализира дейности посветени на Апостола в рамките на 5 дни под мотото:

„Ти се раздаваше на всички, на себе си - нито веднъж.”

На 15.02. учениците и децата се състезаваха на лъвски скок. От начален етап на първо място се наредиха Велислав и Паола, а от прогимназиален – Радослав и Пепи.

На 16.02. традиционното посещението на Туняковия хан – сега музей на Левски – където е създал видрарския таен комитет и често е отсядал там, беше един своеобразен урок по история и родолюбие.

На 17.02. учителите по изобразително изкуство подредиха изложба с рисунки и графити, отразяваща живота и делото на Апостола. Впечатляващи са рисунките на Деси от 6 клас, на Глория от 7 клас и на Севгюзял. Умиление будят творенията на децата от малките класове и Подготвителна група.

На 18.02. под строй, с училищното знаме с лика на Левски и венец от цветя, учениците отидоха на площада на селото, пред паметника на Апостола. Там се бяха събрали много граждани и гости – кметовете на селата от общината, представители на общинската администрация и на президентството, за да отбележат 148-та годишнина от гибелта на Великия българин. С горящи факли, рецитал и поднасяне на цветя училището за пореден път заяви, че с гордост носи името на Левски.

На 19.02. седмицата завърши с презентация за живота и делото на Левски и отчет за изтеклата седмица, посветена на него.

Левски свинаги ще бъде идеал и пример за училището ни.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete