Четвъртък, 28 Март 2024, 14:36

Седмица на възможностите се проведе в ЧЕЗ

1 Декември 2021, 13:21
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 386


Над 200 ученици и учители се включиха в третото издание на инициативата

София - 01.12.2021 г. – Над 200 ученици и преподаватели от професионални гимназии в Западна България взеха участие в третото издание на инициативата Седмица на възможностите в ЧЕЗ, която се проведе онлайн през периода 22-25.11.2021 г. Опитните експерти на ЧЕЗ Разпределение разказаха на учениците какви са новостите в енергийния сектор, какви възможности предоставят новите технологии и какви елементи се монтират по мрежата с цел подобряване ефективността ѝ. Пред учениците беше представен проектът на ЧЕЗ Разпределение за дигитализация на електроразпределителната мрежа. Те се запознаха с плановете на дружеството за развитие на мрежата. Експертите направиха преглед на системите за отчитане на електроенергия и внедряването на нови технологии в тях. Учениците разбраха какви умения и качества е необходимо да притежават, за да станат един ден част от екипа на ЧЕЗ Разпределение. Беше направена демонстрация на обследване на мрежата на ЧЕЗ Разпределение с дрон.

По време на Седмица на възможностите в ЧЕЗ се проведе и кръгла маса. На нея преподаватели в гимназиите, директори и представители на ЧЕЗ обсъдиха успешните решения и примери при онлайн обучението в професионалните гимназии. Преподавателите отбелязаха постигнатия положителен ефект от видеоуроците и поздравиха ЧЕЗ за готовността да организира обучение на учители на тема новите технологии в електроенергетиката.

„Вярвам, че заедно можем да бъдем успешни, така че професионалното обучение да получи своето заслужено признание и професионалните гимназии да увеличат своя прием и да подобрят подготовката на младите специалисти, от които компаниите се нуждаят“, заяви при закриване на кръглата маса Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

Инициативата Седмица на възможностите в ЧЕЗ е част от дългосрочната стратегия на ЧЕЗ за подкрепа на професионалното образование в България. Повече информация може да се намери на специализирания сайт „Енергия за бъдещето“ (energyforthefuture.cez.bg).




Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete