Петък, 26 Април 2024, 18:56

Седмица посветена на Апостола на свободата в ОУ „Васил Левски“, с. Видраре

18 Февруари 2022, 16:06
(0) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 1460 1


По традиция учениците от ОУ „Васил Левски“, с. Видраре, посветиха седмица на Великия българин, чието име носи училището. Скачаха лъвски скок, имаха часове по родолюбие за Левски. В художествената изложба „Левски в моя детски свят“ всички класове представиха рисунки. Организирано беше и посещение на „Туняковия хан“, превърнат в музей, където видяха скривалището на Левски. Тук той е отсядал, когато е идвал на тайни срещи с членовете на създадения от него редволюционен комитет “Хасан Касан“. Под надслов „Непознатият Левски“ децата от групата по „Фолклор на етносите“ разказаха непознати истории и легенди за него, звучаха песни и стихове. На 18 февруари от 10 часа учениците поднесоха венец пред паметника на Левски в селото. Изнесоха кратка програма пред граждани и общественици, уважили великия българин. По инициатива на ученическия съвет венецът беше закупен със средства, дарени от училищния колектив и учениците. Цветя бяха поднесени и от Община Правец, кметството и читалището във Видраре. Секретарят на читалището в кратко слово разказа за дейността на Левски в селото. Директорът на училището прочете поздравителни адреси до колектива по случай празника.
Седмицата приключи с участието на училището в инициативата на МОН по случай 149-годишнината от гибелта на Апостола. Точно в 12:00 часа, ученици от училището рецитираха групово Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“. Празникът завърши с празничен обяд за всички деца.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 16:53

    Думата празник е неуместна,защото обесването на Левски е огромна загуба.Трябва да се почита делото и паметта на Апостола,не да има празнични обеди

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete