Неделя, 28 Април 2024, 23:29

Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. В Северна и Западна България дъждът ще преминава в сняг

8 Януари, 13:16
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1915 6


Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за понижаване на температурите, а със застудяването по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета на Западна, дъждът ще преминава в сняг.

В областите Добрич, Разград, Силистра и Шумен има условия за заледявания.

Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците по райони и заедно с пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за почистване на трасето. Там, където се налага заради силен вятър, снегонавявания или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и осигуряване безопасността на пътуването. Ако е необходимо, е възможно временно да се ограничи движението на тежкотоварни камиони в определени участъци, за да може снегорините да почистят трасето, за да не се образуват задръствания и да се блокира движението.

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на специализираната техника.



Източник: АПИ

Коментари (6)

  • Отговори (1) (5)
    1. добавен от: Анонимен 8 Януари, 16:05

    Стига плямпахте глупости да плашите хората

  • Отговори (6) (6)
    2. добавен от: Димо 8 Януари, 17:01

    Не само да ни предупреждават,ами, АПИ,ПОЛИЦИЯТА, ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА И РАЗНИ ТАМ СНЕГОПОЧИСТВАЩИ ФИРМИ да изкарат допълнителни екипи и да дежурят денонощно ,а екипите на КАТ да помагат на хората, а не да се чудят как да ги глобяват защото тези граждани работят те да взимат тлъсти заплати и да ходят зиме и лете по ведомствени станции без пари.

    • (4) (6)
      1. добавен от: Анонимен 8 Януари, 17:19

      По-точно нямаше как да се напише! Данъкоплатците са истинските работодатели на хората в държавните институции и те са там за да помагат на хората, а не да се заяждат за глупости. Когато го осъзнаят гражданите и си търсят правата, както и служителите в МВР и другите институции започнат да помагат на хората и се държат човешки, ще има и човешко отношение срещу тях. Дано този път институциите да са подготвени.

    • (4) (1)
      2. добавен от: Анонимен 9 Януари, 11:20

      Гражданска защита няма повече от 10 години! Но журналистите така и не го разбраха това... :D

  • Отговори (2) (6)
    3. добавен от: Гост 8 Януари, 21:42

    Щофьорите призовават АПИ да си еб…. Ма… ,
    Можели без вас, киртаците смотави!

  • Отговори (3) (6)
    4. добавен от: Анонимен 8 Януари, 23:22

    Прави са 2 и 2.1,дано тези служители разберат,че с работата си обикновените хора с работата си хранят тях и техните семейства и ,че те са слуги на народа и призванието им е да служат и помагат на този народ, а не да творят глупости,и които не го осъзнаят просто да им се покаже пътя към трудовата борса,народа не иска заплатаджии и харантутници,а грамотни и работещи служители, както в МВР ,така и в другите държавни институции.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete