Събота, 26 Октомври 2024, 02:47

Ще има ли автобусна линия София-Брезник през Божурище?

29 Август, 14:04
(1) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 4799 9


На предстоящото си заседание общинските съветници в Божурище ще изкажат мнението си по предложение от кмета на община Брезник за откриване на нова автобусна линия София – Брезник.

Кметът на община Брезник в свое писмо до областните управители на Софийска област и Областна администрация София, кмета на Столична община и до кмета на община Божурище предлага откриване на нова автобусна линия София – Брезник, която преминава през територията на община Божурище. В предложението се предвижда новият автобус да има две спирки в община Божурище - на разклона с. Делян и гр. Божурище.

В тази връзка, предложението подлежи на съгласуване от кмета на община Божурище, който трябва да представи становище по проекта, тъй като разписанието и маршрута засягат населени места от територията на Божурище. Очаква се предложението да не бъде одобрено поради следните причини, залегнали в проекта за решение към докладната:

- броят на междинните спирки не е съобразен с числеността на населението на Божурище и Брезник;
- отправеното предложение от кмета на община Брезник не включва данни за пътникопоток от началната спирка на територията на общината, която предлага новата линия или курс, което е част от необходимата документация;
- допускането на разкриване на спирки на нашата територия ще засегне негативно и ще намали броя на пътниците, които към настоящия момент се превозват от дружеството, което е спечелило проведена обществена поръчка и има сключен договор с община Божурище за осъществяване на пътнически превоз. Намаляването на броя на пътниците,
може да доведе до загуби за дружеството и обективна невъзможност за изпълнение на сключения договор, поради стопански причини. Това ще засегне всички жители на община Божурище, които разчитат на този транспорт.



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Пътник 29 Август, 22:44

    Има ли автобуси по линията Божурище-Брезник?

    • (0) (1)
      1. добавен от: Отговор 30 Август, 07:38

      Търпение, когато му дойде времето.

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Стоянова - Стоева 29 Август, 23:43

    Преди не много години имаше маршрутна линия от гара Север, през Божурище, Пожарево, Бабица, Брезник. Линията се обслужваше от много добри и любезни шофьори, всеки ден имаше хора, които пътуваха до Брезник, освен това този маршрут е най бързият и спокоен до град Брезник. Проблем ли е, след като от Божурище не искат да ползват да няма спирки на тяхна територия?

  • Отговори (5) (1)
    3. добавен от: Диана Марини 30 Август, 08:50

    Подкрепям написаното от Стоянова. За населените места от Божурище до Брезник - Бабица, Златуша, Посоман, Пожарево и т.н. до Божурище няма никакъв транспорт. Уви, хората са оставени на произвола на съдбата.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Тодор 30 Август, 09:32

    То и сега нито един от шофьорите не дава билет срещу получените пари, които си слага в джоба .

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 30 Август, 11:15

      Още пиши така Тодоре,и ще видиш рейс на кукув ден. Бре клюкарско и предателско племе сме това българите.

  • Отговори (1) (1)
    5. добавен от: Аз 30 Август, 10:11

    А дали случайно дружеството не е обвързано с приближени на кмета или на някой общински съветник, та толкова се дърпат за откриване на линията. А нас пътниците от Делян и Златина кучета ни яли! ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 1 Септември, 08:44

      А,вие обърнахте ли се към компетентните органи, или само тук се жалите. Не става,има си ред.

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:01

    ЗАПОЧНАХА ДА ЗАКЛЮЧВАТ КОМЕНТАРИТЕ... ЗА ПЪТЯ ЗА ЯМНА, ЗА ПРАЗНИКА НА УРВИЧ, ЗА ПРАЗНИКА НА МИНЬОРА който умира от урана ... И Т.Н. и т.н. ЦЕНЗУРА - СИЛАТА НА МЕДИЯТА ДА ВИЖДАТЕ ТОВА САМО КОЕТО ТЕ ИСКАТ! ВЛАСТТА ПУСНА ДЪЛГИТЕ СИ ПИПАЛА И НАБИ КАНЧЕТАТА НА СЛУГИТЕ СИ! "балканец" вие сте поредните мишки и мишки ще направите и останат децата ви в пумията България! Защото когато няма свобода на словото, няма Държава!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete