Събота, 26 Октомври 2024, 02:54

Ще има ли в Своге нов мост над р. Искър за 6,5 млн. лв.?

22 Октомври, 23:17
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1650 0


В ход е процедура по избор на изпълнител за реализиране на проектната разработка за изграждането на нов стоманобетонен пътен мост над р. Искър в гр. Своге. Прогнозната сума на обявената обществена поръчка е 6 553 750,00 лв. без ДДС.

Очаква се новото съоръжение да осъществява връзка между централната градска част на град Своге със спортния комплекс и кв. Бобковица и ще се подобри транспортната свързаност и достъпност в общината. Очаква се мостът да се състои от две пътни ленти по 3 м. и тротоари с ширина 2,12 м. между ограничителните системи. Уличното платно се предвижда да е асфалтова настилка. Тротоарите ще се изградят от шлайфан армиран бетон и покритие против хлъзгане, като са предвидени тактилни ленти за информация. Мостът ще е осигурен с предпазен парапет. Осветлението е решено с поцинковани конични стълбове с LED осветителни тела. В проекта се предвижда изграждане на стълбище като пряка връзка към спортния комплекс.

Мостът ще е решен в три полета с две двойки V-образни колони и общо премостване между устоите от 90,65 м. При изпълнението на мостовото съоръжение стълбовете на моста ще попаднат в зоната на речното корито, заради което ще се наложи отбиване на реката и изпълнение на единия стълб, след което да се изпълни и другият.

Ще следим развитието на проекта и изграждането на новия мост.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete