Четвъртък, 25 Април 2024, 20:03

„Ще решим проблема с наводнената улица в Скравена“ – Иван Гавалюгов (ВИДЕО)

11 Юни 2022, 16:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2912 21


Ще направим всичко необходимо този проблем – с наводнението на ул. „Стефан Караджа“ в с. Скравена, да бъде решен в най-кратки срокове. Вече сме ангажирали хора от общинската администрация, които са на терен. Аз благодаря на вашата медия, че направи обществено достояние този проблем.“
Това обеща кметът Иван Гавалюгов по повод видеоматериал и публикация на „Балканец“ от 9 юни 2022 г., в който показахме огромния гьол, който се образува на ул. „Стефан Караджа“ в селото, особено при обилни валежи и прави невъзможно придвижването на хората.
„Лошото е че кметът Драганов не ни е припомнял този проблем толкова често, колкото се е налагало. При обследването, което правихме преди време, се стигна до заключението, че проблемът е трудно решим. Улицата „Стефан Караджа“ е по-ниска и от ул. „Христо Ботев“ и от главен път Е79, където би могъл да бъде отводнен този по-нисък участък. Проблемът е от много години. Считам, че селският кмет може да е много по-активен“, добави Гавалюгов.
„Хвърлянето на едни листенца от селски кметове на решава въпросите“, заяви кметът на Ботевград по повод внесената още преди две години Докладна по гореизложения проблем от кмета на Скравена Методи Драганов. Според Гавалюгов, сегашният начин на местно самоуправление е неефективен и прави кметовете мързеливи. Той твърди, че селските кметове трябва да бъдат или със самостоятелни бюджети, или назначавани от общинската администрация, вместо да бъдат избирани на местно ниво и после общинският кмет да няма контролни функции над тях.
Още по темата:




Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (11) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 19:30

    Методи, кмете ,да илядиш!!!Групата на кибиците от Акацията е зад теб ръководителю!

    • (10) (6)
      1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 22:25

      НАГЪЛ, ПО-НАГЪЛ, НАЙ-НАГЪЛ,... ГАВАЛЮГОВ. ТОВА Е ГРАДАЦИЯТА.
      СЕЛСКИЯ КМЕТ МУ БИЛ ВИНОВЕН.
      ЗАТОВА, ЧЕ ОЩЕ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ Е СИГНАЛИЗИРАЛ ЗА ПРОБЛЕМА. А ОБЩИНАТА И ГАВАЛЮГОВ НЕ СА СТОРИЛИ НИЩО.
      И КАКВО ДРУГО - ТОЙ ДА СИ НАЗНАЧАВА СЕЛСКИТЕ КМЕТОВЕ, ЗАЩОТО ХОРАТА ОТ СЕЛАТА ВЕРОЯТНО СА ТЪПИ И НЕ ЗНАЯТ КОГО ДА ИЗБЕРАТ.

    • (8) (3)
      2. добавен от: Анонимен 12 Юни, 07:29

      А знаят ли хората от селата наистина кого избират? Или се надяват кметът им да е работен? Досега само се оплакват от кмета си, а и кметът на Скравена е такъв мрънкалник, не може и да се изкаже интелигентно и компетентно пред камера, та какво остава за работа. От две години докладна, а той си спи по оперативките в Ботевград. Трябва да си активен, напорист, борбен, да си непрекъснато сред хората, да си работен и да им покажеш, че те боли за проблемите им и се стремиш да ги разрешиш! Най-хубаво е сладка дрямка зад бюрото и животът е прекрасен!

  • Отговори (10) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 20:07

    Иване засили и кметицата на Новачене , че не спря с щуротийте!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 22:56

      Дон Цеци те търси в момента

  • Отговори (7) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Юни, 20:29

    Селските кметове не били активни,ама им повишихте заплатите!За тия пари хората работят два месеца,и се скъсват от работа.За всичко трябва желание за работа,а не да се чака само деня за заплата,иначе оправдания-бол!

  • Отговори (5) (2)
    4. добавен от: Анонимен 11 Юни, 20:36

    Естествено, че ще се реши, щом се разшуми. Винаги е така тук. По- шумният печели.

    • (3) (3)
      1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 09:12

      Ше са оправи ше са открадне и некои лев и така

  • Отговори (7) (1)
    5. добавен от: Анонимен 11 Юни, 21:53

    Гавалюгов,елате и във Врачеш,да видите центъра ,където се прави по вашето време,какъв язовир става на уличното платно след обилни дъждове.Отводнителните шахти са на средата на уличното платно,запушени или асвалтирани,а не където им е мястото.Асвалта се полага със наклон към тротоарите и става язовир.Там трябва да са отводнителните шахти.Гавалюгов ,и врачешкият кмет е в кома,не се работи в селото въобще.Така ще са нещата в това село,защото Вие ,миналата година на протеста против Бончовски,казахте пред врачежани,че много добре работите с Бончовски,нали????Вината в Ваша,че трябва д изисквате да работят,а не да прехвърляте само вината на избирателите.Те са към Общинската администрация,както на заплата,така и на отговорности.Те просто не работят,а се оправдават с Общината няма пари,Ковид епидемия е ,а сега пък война.Лесно е да вземаш възнаграждение за никаква работа и да се активираш само в края на мандата ,да лъжеш и мажеш,дано ги изберем ооще веднъж.Който има желание за работа ,намира и начин,който е свикнал да взема само,без да дава,не му се работи ,търся оправдания.Вината за мързела на кметовете от двете големи села е обща,и наша и ваша-общинска!

  • Отговори (4) (1)
    6. добавен от: Анонимен 11 Юни, 22:02

    А кога ще асвалтирате главната улица на Новачене, кога ще откриете моста до училището, кога ще обещаете...? Или първо ще трябва да поканим националните медии.

  • Отговори (3) (6)
    7. добавен от: Анонимен 11 Юни, 22:13

    А бе, хора, няма как да стане всичко отведнъж. Проблемите са много, всеки иска ли иска...

    • (8) (6)
      1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 22:27

      Не са толкова много проблемите.
      Трябва да се почне от основните.
      А ней-належащия е един - ГАВАЛЮГОВ

    • (4) (0)
      2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 23:19

      Проблемите са много, защото не се решават!

  • Отговори (12) (3)
    8. добавен от: Анонимен 11 Юни, 22:17

    5, какво да идва във Врачеш. Ядете семки, пиете бира, пушите цигари и хвърляте където ви падне. Вижте на какво ниво ви е хигиената в селото. Нали ви гледахме на протеста, пушите и хвърляте фасовете върху новия площад. После кметовете бездействали.

  • Отговори (7) (1)
    9. добавен от: Парнеята 11 Юни, 22:36

    Новаченската кметица скъса синджира.Яко оргии,бело и пиячка. От тук от там направи пачка.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 21:31

      Мога да си го позволя дрипльо

  • Отговори (6) (9)
    10. добавен от: Прав е Иван 12 Юни, 09:50

    Изключително прав е господин Гавалюгов. Селските кметове трябва да се назначават, а не да се избират от селяните. Те не трябва да имат право на глас, защото гласуват по роднинска линия и не правят правилен избор. Да си гледат доматите в парниците, кравите и овцете и да не се занимават с политика. Оставете тези важни неща на нас, гражданите. На вас само земеделие и животновъдство.

    • (5) (3)
      1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 10:05

      Неуважителен коментар си написал, 10. За селяните работата, за гражданите лапането наготово. Гражданите ли ще разрешат наболелите въпроси?
      Назначават се само кметските наместници. В селата с по-голям брой население се избира кмет чрез гласуване. По приятелски, по неприятелски начин, това е изборът по Конституция.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete