Вторник, 23 Април 2024, 21:10

Силен Левски надви Лукойл Академик във второто дерби за сезона

12 Януари 2013, 18:08
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2533 1


„Сините” се изравниха със съперника си на върха в класирането след седма поредна победа

Левски изигра страхотен мач като домакин на Лукойл Академик и спечели второто дерби между отборите за сезон 2012/2013 с резултат 85-78. Тимовете се срещаха в пълната зала „Универсиада”, а след силна игра на домакините през цялата й продължителност те стигнаха до заслужена победа. Така съперниците вече си размениха по една победа, а в момента поделят първото място във временното класиране с по 10 успеха и 2 загуби. Това бе и седмата поредна победа на „сините” в Булсатком НБЛ. Те надвиха съперника си след близо година прекъсване, като последно това случи в официален мач на 27-ми януари миналата година.

Левски започна с три бързи коша, реализирани от Чавдар Костов и Николай Върбанов за 6-0. „Сините” запазиха малка преднина до средата на първата четвърт, когато Лукойл Академик започна да намаля дефицита си. Малко преди края на периода гостите поведоха, но Левски имаше преднина при 20-18 след края му. Играта продължи да е равностойна в началото на втората част, но серия от 13-3 в полза на „студентите” в средата й ги изведе с 8 точки напред  - 33-25. С няколко поредни успешни атаки обаче Левски изравни при 38-38, а на почивката резултатът беше 39-38 в негова полза.

След кратка размяна на кошове "сините" записаха серия от 7-0 в началото на второто полувреме за 50-43 и въпреки непрестанния натиск на съперника, успяваха да удържат преднината си след две поредни тройки на Марко Маринович в края на третата четвърт. Левски беше по-добрият отбора през тези минути и резултатът след третата част доказваше това – 65-59.

Последната четвърт започна с петата тройка на Павел Маринов в срещата, последвани от нови две негови точки. Така за секунди разликата беше намалена само на точка. Серията на Лукойл стана 7-0 и тимът обърна резултата. Играта вървеше кош за кош до средата на частта, когато всичко започна отначало при 72-72. Левски поведе със 79-76 след 4 поредни точки на Марко Маринович, а малко повече от минута преди края Уоткинс и Хийт излязоха за по 5 лични нарушения. Левски игра стабилно до края и стигна до заслужения успех.


Въпреки че Лукойл Академик спечели борбата под коша с 39-30, домакините имаха повече реализирани точки в подкошието – 44-38. Тяхната успеваемост за две точки и общо от игра бе по-добра, а също така предизвикаха 15 грешки на съперника, извършвайки само 11 от своя страна. Безспорно липсата на Тодор Стойков и Божидар Аврамов се отрази много на играта на „студентите”, а тимът имаше проблеми с нарушенията, след като извърши общо 30. Трима от състезателите на тима излязоха за по пет, а двама завършиха с по четири.
 
Страхотен мач за победителите изиграха Марко Маринович и Чавдар Костов. Единственият чужденец в състава на „сините” наниза 20 точки и добави 6 асистенции и 5 борби. 20 точки наниза и Костов, добавяйки 4 борби и 3 асистенции. С дабъл дабъл от 12 точки и 12 борби се включи Николай Върбанов.

За Лукойл Академик най-резултатен с 19 точки бе Павел Маринов, който наниза 5 тройки. С 18 точки плюс по 6 борби и асистенции се включи Брандън Хийт, а 14 и 7 борби записа Дарил Уоткинс.

снимки: Агенциа Спортал.

Източник: http://bgbasket.com

Ключови думи: Левски , Лукойл Академик

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: До Балканец 13 Януари, 09:46

    "Балканец",тази новинка я напишете на страничката "Правец",защото обикновено над 75% "новините" там са от естеството кой от отбора какво е казал,къде е бил,какво е ял ,какво е.........Видяхме ги снощи-левскарите ги направиха на пипони! :lol: :lol: :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (122)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete