Понеделник, 29 Април 2024, 13:05

След 10 години изпити на PEARSON, оценката за езиков център „Марконис“ е неизменно сред трите най-добри в страната

6 Ноември 2018, 23:00
(5) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2463


10 години от началото на първите положени изпити на международно признатите изпити на най-голямата образователна институция в света – PEARSON отбеляза днес езиков център „Марконис“. Тържествената церемония се състоя в Ритуален дом-Ботевград, от 18.30ч в присъствието на многобройните ученици и техните родители. Тази вечер бяха връчени 68 сертификата на PEARSON. Oт тях 28 са с пълен Отличен, а оценките между Мн.добър и Отличен по шестобалната система, са 72%.
Водещата на тържеството, преподавателят по английски език Полина Дишкова, приветства с „Добре дошли“ всички ученици , техните родители и гостите на събитието. Тя постави акцент в своето слово на нетолкова далечното начало – през 2009 година езиков център „Марконис“ получи акредитация на международен отворен изпитен център за изпитите на Pearson (Pearson Tests of English (PTE): PTE General. От тогава до днес сертификати на изпитния борд са получили 643 ученици, от които 297 са с отлични оценки.
Официалната церемония започна с внасяне знамето на „Марконис“ и посрещане на крака на преподавателите: д-р Николай Николов, Гергана Муховска, Румяна Видинова, Нели Дакова, Цецка Кирилова.
„Тази вечер посвещаваме на вас -драги ученици, защото вашите успехи са гарант за едно по-добро и слънчево утре“, каза Дишкова и даде старт на прожекцията на ретроспективен филм с избрани кадри от десетилетието на активната изпитна дейност в езиковия център.
В своето приветствено слово управителят, д-р Николай Николов не скри вълнението си, когато каза, че вече много обучавани са се реализирали успешно, както и че все повече са кандидатите да се явят на високите нива на изпитния борд PEARSON – С2, според общата европейска езикова рамка, като подчерта, че това е тенденция и за двата изпитни борда- РEARSON и на Университета Кеймбридж.
„Особено вълнуващ за мен е този ден, първо защото от тази зала аз имам други спомени. Сега обаче поводът е различен.Преди 10 години, когато стартирахме този проект на обучение, подготовка и провеждане на международно признатите изпити на PEARSON, някак изглеждаше толкова далечно. Много се радвам, че през годините станахме притегателен център за обучение и за израстване“, заяви от трибуната д-р Николов. Той обаче добави, че досега постигнатите успехи не биха били възможни без преподавателите.

Управителят д-р Николай Николов изрази благодарност към родителите, за това че са гласували доверие на децата си и на езиковия център, като посочи, че това доверие се материализира не просто в едни сертификати,а в знания, които в живота на учениците ще покажат своето голямо значение. Той изрази надежда, че заедно преподаватели и родители ще работят за развитието на учениците, все така занапред. „Признанието, което получаваме след годините на труд е нещото , за коетоси заслужава да работиш толкова много. Аз вярвам, че и занапред ще работим без колебания , с много нови успехи и завоевания на международни нива“, заяви д-р Николов. Той отправи благодарност към акредитирания устен изпитващ за сертификатите на PEARSON г-жа Гергана Муховска. Тя от своя страна изрази благодарност на управителя Николай Николов, че й е гласувал доверие вече 10 години, да връчва сертификати на PEARSON, както и че й е дал тази възможност. „Защото именно тази възможност ми е дала развитие в професионален план, както и нови хоризонти и предизвикателства, с които да се справям“. Г-жа Муховска пожела на всички ученици и техните семейства много здраве, сили и вяра, „защото са безброй върховете, които очакват да бъдат покорени от тях“, каза накрая тя. След своето поздравително слово г-жа Муховска бе удостоена със символичен подарък – художествена пластика. При връчването д-р Николов подчерта, че в момента на полагането на изпитите се изисква голяма концентрация не само на изпитваните, но и на изпитващите, тъй като ако има разлика само една точка между оценката на г-жа Муховска и тази на изпитния борд, езиковият център би търпял санкции. Такива до момента за щастие няма, отбеляза управителят на „Марконис“. Със символични подаръци бяха удостоени и останалите преподаватели. Това бяха сувенирни лампи. Д-р Николов им ги връчи с пожелание тяхната светлина да дава нова светлина на учениците и светът да стане прекрасно място.

ВИП гост на тържествената вечер бе Румен Киряков, мениджър на изпитния борд на изпитите PEARSON за България, за София –град и София област. В своето поздравително слово той изтъкна , че изпитите на PEARSON са 100-процентова гаранция за езикова квалификация в цял свят, пред всички работодатели и университети. „Ние след много внимателна оценка сертифицираме изпитните центрове. През всичките тези 10 години резултатите на езиков център „Марконис“ са били сред трите неизменно най-добри в страната, а много често и най-добрите. Всичко това е действително една гаранция за високото качество на обучението в езиков център „Марконис“. Това е естествено и не може да се случи без пълната всеотдайност на екипа, както и без неизчерпаемата енергия на д-р Николов. Сигурен съм, че и следващите 10 години изобщо тази традиция и тези резултати са гаранция, както за доброто обучение, така и за бъдещи отлични резултати“. Г-н Киряков не пропусна да отбележи, че в многобройните си посещения непрекъснато е давал и дава езиков център „Марконис“ за пример в България и чужбина. Накрая той връчи подарък на д-р Николов. 


Сертификатите на обучаваните от детско-юношеските нива бяха връчени от Румяна Видинова и Нели Дакова, а на високите С1 и С2 – д-р Николай Николов и Гергана Муховска. Събитието протече с професионалните изпълнения на Общински духов оркестър Ботевград с диригент Иванка Савова и с три изпълнения на талантливите деца от детски хор „Бонка Големанова“ с диригент Боряна Нешкова.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete