Четвъртък, 2 Май 2024, 21:17

След решенията на много общини, МОН предлага 2 май да е неучебен за цялата страна

19 Април, 15:02
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1326 28


Министерството на образованието и науката предлага обявяването на 2 май за неучебен ден в цялата страна, обяви ресорният служебен министър Галин Цоков. Решението ще бъде взето след анализ на данните от страната. Цоков посочи, че много кметове вече са обявили този ден за неучебен, а решението на МОН дава възможност и за други поводи за еднодневна ваканция.

Ако 2 май бъде обявен за неучебен ден, учениците ще получат допълнителна почивка, съчетана с празниците за Деня на труда, Великден и Гергьовден от 1 до 6 май включително.

Цоков заяви, че няма да има проблеми с провеждането на националното външно оценяване за 10 клас на 10 юни, като подчерта, че началото на изпита от 11 часа дава възможност за подготовка на учебните стаи след изборите за национален и европейски парламент предния ден.

Относно предложението за отпадане на студентските такси в държавните университети, Цоков посочи, че решението зависи от депутатите, които трябва да го гласуват до края на мандата си.

Цоков взе участие и в церемония по връчване на дипломи на 1435 бакалаври и магистри в Педагогическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", където е преподавател. От тях 645 са бакалаври, а 790 са магистри в областта на педагогиката, психологията, социалните дейности и изкуствата.


Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

  • Отговори (3) (10)
    1. добавен от: Анонимен 19 Април, 15:22

    Чудесно! МОН, ако не го реши, тук както винаги никой няма да се задейства.

  • Отговори (1) (10)
    2. добавен от: Анонимен 19 Април, 20:13

    Феодалите надвиха....

  • Отговори (7) (10)
    3. добавен от: Виктория 2000 19 Април, 21:29

    Дайте им до края на ЮНИ,ама въобще да не учат присъствено,нали сме бай ганьовци и сме се разтреперали за ядене,пиене и кючеци, и българина трябва да се вихри една седмица, а после били сме простата и мързелива нация в Европа, е такива сме,това е истината. Бай Ганьо мисли само за ядене,пиене,почивки
    и да се не мине. Нека не се сърдим,че сме и най бедната нация. Хубава работа, ама българска.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Live 20 Април, 12:13

      Това е живота ;)

  • Отговори (5) (10)
    4. добавен от: Анонимен 19 Април, 22:10

    Даже да започват от Коледа да им е леко

  • Отговори (5) (10)
    5. добавен от: Анонимен 19 Април, 23:03

    И даскалите ще намажат яко,за толкова малко работа и толкова много почивки,такива яки пари дето им дават, срамота, и после децата не можели да се подпишат, ами не съм съгласен, и като родител съм възмутен. Това е положението.

  • Отговори (10) (3)
    6. добавен от: Анонимен 19 Април, 23:50

    Ми учи за даскал бе не мрънкай

    • (4) (17)
      1. добавен от: Анонимен 20 Април, 00:13

      Аз работя, та да взима даскала яка заплата и да научи детето ми на нещо,което до момента не го виждам. Вместо да ги галят с перце и да им вдигат заплатите на всеки 6м. с нашите пари,нека малки ги стегнат и по малко почивка,повече заетост, а заплати според това на какво са научили децата ни,като не могат, айде вънка ще дойдат други,да идат при частника,да видят работа. И много добре запомни дървени философе,ако не са такива като мен,заплати за тях на кукувден,така,че да залягат да учат и възпитават децата ни. Точка по въпроса.

    • (20) (4)
      2. добавен от: Анонимен 20 Април, 08:41

      А бе ти да не си тъкачката на 40-те стана, та изкара заплатите на цялата държава? Я, слез малко на земята!
      "Правилно е, че всеки търси добър учител.
      Но образованието започва с добри родители, а не с добри учители."

  • Отговори (10) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Април, 17:08

    Ако вие в къщи като родители,не обърнете внимание на вашите деца как се справят с писането и ученето,както и с дисциплината,не разчитайте само на учителите.Докато отглеждате глезени деца и отнемате правата на учителите,да не може да го плясне или накаже,когато се е провинило......то тогава нямате право на претенции. Но,каквито родителите,такива и децата!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Април, 21:14

    Дошло е време,да отидеш на безлюдния площад и с все сила да извикаш:"Помощ,възпитават ме и ме учат!"Някога ги назначаваха с конкурс,сега ги назначава Гуньо!

  • Отговори (1) (1)
    9. добавен от: Вв 20 Април, 22:41

    То щот през другото време ги учат на нещо,та един ден ги бърка......ха..ха

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Април, 22:44

    Да, родителите трябва да възпитават в добро децата си. Те също ходят на работа, като учителите. Да си учител е призвание. Уви, не се отнася за всички учители. Те трябва да имат добро заплащане. Но трябва да има и добри резултати от обучението на децата ни. Първо резултати, след това заплатите. Крайно време е да бъдем откровени, да виждаме правилно нещата и да си ги казваме. Тогава може нещо да се промени.

    • (10) (0)
      1. добавен от: Анонимен 21 Април, 08:13

      А родителите възпитават ли в добро децата си? Докато говориш вкъщи, че изкарваш заплатата на учителя, който учи детето ти в училище, не се надявай на добри резултати от детето си. По този начин неосъзнато си му посочила как да се държи в училище.
      Да си учител, е призвание! Точно така е. Но това не се ли отнася за всички, които работят? Отнася се, разбира се. Да си продавач, не е ли призвание? Да си касапин, не е ли призвание?
      Вечер се прибираме вкъщи, изморени от работния ден и чакаме от учителя да е направил и невъзможното за нашето дете. А как ще стане това? Когато има взаимовръзка. Когато вечер проверяваш какво е преподавано в училище и какво трябва да научи детето ти за следващия ден.
      Ако си оставила детето си само да се справя, без да те интересува абсолютно нищо, защото това е задължение на учителите, на които ти "изкарваш заплатите", няма как да стане.

    • (0) (10)
      2. добавен от: Гинчето 21 Април, 08:58

      Ами не всеки има толкова свободно време като вас за да обръща на 100 процента внимание на децата си. Ние все пак работим и изкарваме пари за да ви има вас и вашата професия,а тя изисква възпитанието и обучението на децата ни да е ваш приоритет,иначе за какво сте там, ако това беше наше задължение. Да ще изискваме от вас,защото освен приличните заплати ползвате и куп придобивки и привилегии които са от нашия гръб,и не ми излизай с лафа да стана учител, защото ако няма работещи хора, няма учители,полицаи и въобще държава. Стегнете се малко и покажете на хората, че наистина заслужавате това което ви се дава, за да имате очи да поискате още и спрете да се носите по течението,защото отговаряте за тези млади хора както всеки отговаря за това за което работи. Надявам се, че бях изчерпателна и ясна.

    • (10) (0)
      3. добавен от: Анонимен 21 Април, 10:18

      Язък, че и твойте родители "са изкарвали" заплатите на учителите, които са те учили, пък последните са те оставили неграмотна... което се вижда от начина, по който пишеш, за елементарна пунктуация не си чувала.

      Истината е, че не ти изкарваш заплатата на учителите, а те изкарват твоята - без учители и образование в момента нямаше да имаш работата си! Така че докато има такива като тебе, които внушават на децата си, че плащат заплатите на учителите, образованието ни ще върви надолу. Не гледай на училището като на забавачница, а на учителя като на гувернантка на детето ти - училището е място, в което не наливат знания, предлагат такива, не забавляват детето ти, докато ти си 100% на работа, грешна ти е перспективата. Никой в училище не е длъжен да ти бави детето, докато ти почувстваш удобство и възможност да намериш свободно време за него. Една от причините в момента да няма достатъчно кадърни учители, са родителите с такова инфантилно и изкривено мислене като твоето.

    • (1) (9)
      4. добавен от: Гинчето 21 Април, 14:17

      Не всичко е пари учителко любима,ти над думите ми се замисли и по главата се чукни, а относно моето писане,толкова сте ме научили вие,толкова мога ,а децата ни са още по зле, значи слаба ви е квалификацията, ама такъв материал има,и с такъв работи нашето образование. Който може праща децата си да учат в чужбина, това също трябва да ви е обица. Това ,че ми изкарваш заплатата доказва колко зле си започната с начина как функционира една държава и от къде се взимат парите за заплатите на държавните служители, и недей да връщаш топката при родителите, а си изпълнявай това за което си назначена,защото моя мъж е бизнесмен и много такива като теб му чукат на вратата и се натискат да пият кафе с мен, ама те парите не миришат нали. Факта,че болшинството българи пишем по този начин говори колко съвестно си изпълнявате задълженията. Имам впечатления от разговори и моите деца,впечатленията не са много положителни повярвай ми. Учете гледайте и възпитавайте децата, това е вашето призвание,иначе не виждам смисъла на това което правите.

    • (9) (0)
      5. добавен от: Анонимен 21 Април, 14:54

      Не всичко е пари, "бизнесменке". Ясно е защо си така отворена, но неграмотна.
      Учителите не са ти били виновни, че си била мързелива и тъпа. Двойкарката в училище учи на акъл учителите как да образоват и възпитават децата ѝ, а тя си пие кафето (това ѝ е работата и няма време за децата си). Интересно дали впечатленията на учителите са положителни за децата ти, защото децата ти вкъщи показват едно лице, но в училище друго, колкото и да не ти се вярва.

    • (1) (8)
      6. добавен от: Гинчето 21 Април, 17:52

      Истината боли нали 10,но аз съм такава пряма и честна, впрочем образованието за което претендираш не кореспондира с грубия език който използваш тук,ама нали знаеш, учен па прост народа го е казал. Твои колежки са идвали при мен за спонсорство и аз нали съм добър човек съм ги спонсорирала,ама съм казвала,ако е за банкет защото знам,че обичате масите присъствам и аз,така че за мен сте отворена книга. Относно кой е двойкажия аз съм отличничката на живота,което е по важно и хората ме уважават, и щом не съм безмонетна значи мързеливата си ти,за това не ми разтягай локуми ами изучи децата на хората, за да ти повишим успеха и да не идеш на поправителен в живота. Помни човек с човек се среща утре ще ми почукаш на вратата за някой лев, затова малко оправи речника. Ами каквото трябва ти казах дано си разбрала.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete