Понеделник, 29 Април 2024, 15:42

Сливница отпразнува своя празник

26 Май 2019, 09:49
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 803 0


Стотици жители и гости на Сливница отбелязаха празника на града 24 май. Празненствата започнаха още на 23 май в зала „Арена Сливница“, където за пръв път се изпълни на химна на града пред зрители. Заедно с това присъстващите имаха възможността да се насладят на вълнуващите балади на Веселин Маринов, които накараха гостите дълго време да останат на крака.
На светлата дата на славянската писменост и култура и обявяването на Сливница за град на същия ден прозвучаха вълнуващите празнични акорди. По текст на Ваня Шушкова, живяла и работила в Сливница, и с музиката на популярния и уважаван Иван Йосифов, вълнуващата мелодия приобщи всички. Двата празника се обединиха в общо усещане за огромната значимост на славянската азбука, желание за култура и високо историческо самочувствие. Тържествената вечер почетоха Николина Ангелкова, министър на туризма, Негово Преосвещенство белоградчишкият митрополит Поликарп, кметът на община Божурище Георги Димов, кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова и други. Бяха прочетени десетки поздравителни адреси от институции.
Кметът на общината Васко Стоилков от свое име поздрави присъстващите, а председателят на ОС - Марин Павлов, обяви новите носители на „Почетен знак“ на града.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Сливница

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete