Вторник, 23 Април 2024, 10:54

Смел Балкан спря Берое за трета поредна победа след 105 точки

18 Януари 2023, 21:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1306 5


Балкан нанесе първа загуба на Берое от началото на 2023 г. На свой терен в „Арена Ботевград“ шампионите надвиха убедително своя съперник със 105:71.

В тази среща „зелените“ отново бяха без контузените Христо Захариев и Калвин Годфри, а този път и без Александър Гавалюгов, но в групата се завърна Илиян Пищиков. Дебют за съперника пък направи едно от новите попълнения Александър Андреевич.

Победата бе трета поредна за Балкан, който има и три загуби, а в събота гостува на Черноморец. Берое е със 7-8 и му предстои домакинство на лидера Рилски спортист.

Двубоят започна с ниска резултатност и от двата тима. Домакините изпускаха от чисти позиции, докато съперникът им правеше много грешки. В края на частта баскетболистите на Петър Златанович стабилизираха малко мерника си и след десет минути игра водеха с 21:16.

Подемът в играта на Балкан продължи и малко след старта на втория период разликата вече бе двуцифрена след две поредни тройки на Павлин Иванов и Димитър Димитров. Нападението на Берое не вървеше, тимът изпитваше и сериозни трудности в защита, като за по-малко от шест минути след началото на тази част допусна 23 точки в коша си – повече отколкото за цялата първа част, и вече изоставаше с 22:44. Водени от Дариъс Хол, гостите обаче успяха да направят силна серия в края на полувремето и на почивката да намалят за 34:48.

След паузата “зелените“ отново взеха инициативата и започнаха да трупат преднина. Те почти не допускаха грешки за разлика от опонента си, имаха предимство в подкошието и преди последната част вече бяха напред със 72:49.

Играта тръгна сравнително равностойно в началото на заключителния период. Четири минути преди края обаче Балкан мина границата от 30 точки за първи път в срещата, като до края тимът спечели още по-убедително, включително и след поредица от забивки и атрактивни отигравания за публиката. Двамата треньори пък дадоха шанс за изява и на по-младите момчета в отбора си. Първи точки в елита пък записа 16-годишният Кристиян Василев.

Най-резултатен за успеха бе Димитър Димитров с 16 точки и 8 борби.

За съперника Дариъс Хол завърши със 17 точки и 7 борби.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: БК Балкан

Коментари (5)

  • Отговори (2) (6)
    1. добавен от: Анонимен 18 Януари, 21:26

    Абсолютно манипулиран мач

  • Отговори (3) (3)
    2. добавен от: Анонимен 18 Януари, 21:37

    Оставам със впечатление, че №1 щеше да е много доволен, ако Балкан беше загубил мача, да каже така ли е или не.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Януари, 22:49

    Видно беше ,че Берое се разходиха ,подаваха я на белите в този мач,не влагаха усилия и чакаха мача да завърши с над 20т разлика

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Януари, 09:12

    Минути преди мача имаше доста и големи залози за победа с голяма разлика на Балкан. Мисля, че е крайно време Берое да бъдат разследвани за манипулиране на мачове, защото това е пореден такъв двубой за тях през този сезон. По-добре малко отбори, но “чисти” мачове

  • Отговори (1) (1)
    5. добавен от: Анонимен 19 Януари, 19:54

    Балкан е страхотен и номер 1 БАЛКАН ЗАВИНАГИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete