Понеделник, 28 Октомври 2024, 11:01

Собственикът на фаталния балон излиза от ареста срещу 10 000 лв. гаранция

26 Октомври, 18:12
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1654 12


Софийският окръжен съд определи парична гаранция от 10 000 лв. за собственика на балона, от който скочиха двама парашутисти и единият загина.

44-годишният Веселин Христов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост и за причиняване на телесна повреда по непредпазливост при управление на балон без документи, без регистрация и удостоверение за летателна годност, без издаден лиценз за правоспособност и в нарушение на Закона за гражданското въздухоплаване.

Съдът не уважи искането на прокуратурата за мярка "задържане под стража". Според магистратите е изключена вероятността за укриване.

Относно извършване на ново престъпление, съдът реши, че вероятността също е малка, защото Христов е осъждан, но реабилитиран. Затова мярката парична гаранция е достатъчна за момента, прецени съдът, предаде БНТ.

По данни на прокуратурата Христов е осъждан пет пъти - за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици. Последното му обвинение е от 2018 г.

При фаталния инцидент от 23 октомври край Ботевград след скок с парашут загина 28-годишният Михаил Стойчев, а 37-годишен мъж е в болница с опасност за живота.

Източник: dir.bg

Подобни новини

Коментари (12)

  • Отговори (9) (5)
    1. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 19:48

    Драскачите кво стана??? Замлъкнахме по дупките си?

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 19:51

    Волтрон ще намери драскачите все някога :)

  • Отговори (6) (9)
    3. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 20:07

    Някак си страховита физиономия има този човек, но и болезнено сбърчена. Все пак е хубаво, че е чувствителен, макар и да отрича вина за незаконните действия и инцидентите. Прилича ми на един, който се явяваше при работниците, които правеха водопроводните ремонти в града, а работници го нарекоха "шефа" на фирмата им, която работи за общински ремонти? По-рано имаше коментари от някоя си Ася, която го защити с възхищение, че имал голямо състояние, няколко апартамента, които ремонтирал и давал под наем, бензиностанция, атракцион на морето и други. Веселин Христов къде живее, в Трудовец или в Ботевград? С толкова много апартаменти дали ще могат да го откриват при нужда?

    • (5) (2)
      1. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 22:29

      Ти нормален ли си бе?Къде видя,че жената пише за пари и имоти? От гъза ли си ги вадиш? Защитава и прочие….Болни мозъци

  • Отговори (18) (5)
    4. добавен от: В.П 26 Октомври, 21:26

    Не е виновен човека ,че в скапаната ни държава с години не можеш да регистрираш един тъп балон и да изкараш курс за управлението му и експлоатацията му !Какво е виновен той,че некви откачалки едвали не са решили да си рискуват максимално живота.....Обаче на българина му дай да плюе и да храчи с пълни сили.....И не мислите ли, че децата и семейството на този човек четат всичката помия която се излива тук за татко им и майка им! Спрете се и бъдете добри хора!

    • (5) (1)
      1. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 06:58

      Регистрирането на "един тъп балон" не е като да даваш шофьорски книжки на Сульо и на Пульо. Катастрофите по пътищата го доказват. Шофьорите не познават знаците по пътищата.

  • Отговори (5) (12)
    5. добавен от: Реалист 26 Октомври, 21:45

    Ако беше друг строй нямаше да стигаме до тук. Щеше да има "Слънчев бряг"-Ловеч и да не четем, че въпреки 5-те присъди ,и поредната проява на алчност, довела до загуба на живот и тежка телесна, лицето пак е на свобода! Но явно вече на никой нищо не му пука, какво става в територията България.

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 04:21

      Ходи се гръмна, времето ви отмина безвъзвратно

    • (7) (1)
      2. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 05:39

      1-во 5 регистрации не са 5 присъди . 2-ро в един друг строй държавата те е обучавала и ти е давала техника ако си кадърен и 3- то тук не става въпрос за алчност , защото не се знае ,но той е трябвало да плаща да бъде обучен да скача , така че ако ти пука какво става на територията на България ,хвани малко я обиколи , а недей да четеш по цял ден какво пишат по жълтите сайтове , че ти промиват малкото останал мозък.

  • Отговори (4) (1)
    6. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 22:30

    Ми излезте утре да гласувате за да промените това положение.

  • Отговори (5) (1)
    7. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 08:01

    Балона е негов, но той само ги е издигнал, защо и другото момче е пострадало и на него ли не се е отворил парашута навреме или са си правили експерименти? Има много въпроси, в крайна сметка балона не е паднал.

  • Отговори (7) (2)
    8. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 12:41

    Ако бяха скочили от Витиня , този вечно ремонтираш се мост и се беше случило същото,дали щяха да повдигнат същите обвинения на шефката ва АПИ .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (90)
70% Complete
Не (316)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (31)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (106)
70% Complete
Всички са маскари. (170)
70% Complete