Четвъртък, 2 Май 2024, 18:27

София област в Топ 3 по изборен туризъм

17 Юли 2015, 10:25
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1718 7


София област е на трето място в класацията на областите, които са засегнати от т. нар. изборен туризъм. Това сочат данните на Институтът за развитие на публичната среда. В национален мащаб общо 34 924 са регистрациите по настоящ адрес за април 2015 г. - последният възможен момент - преди изискваната 6 месеца уседналост за местните избори, което е абсолютен рекорд за времето от 2011 досега.
Това са междинни резултати от обработени и анализирани данни от ГД ГРАО.

След преглед на данните за София област, проверка на balkanec.bg установи, че най-фрапиращи разлики при регистрациите по общини има в Горна Малина и Етрополе, които влизат в Топ 20 на общините с подобни регистрации в национален мащаб.

В Горна Малина се наблюдава близо 20 пъти увеличение на регистрациите по настоящ адрес в сравнение със същия период миналата година. Над хиляда са новите регистрации за периода февруари-април тази година, като за сравнение миналата година подобни регистрации са само 53. Етрополе също е своеобразен лидер по изборен туризъм – увеличението на регистрациите там е десет пъти по-голямо, като до края на април са се регистрирали 242 нови избиратели, докато през миналата година те са били 24. Струпвания на „изборни туристи” в София област са ориентирани към село Горно Камарци, община Горна Малина и село Ковачевци, община Самоков.

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Кога? 17 Юли, 11:26

    Кога ще има законно работещи таксита в Своге ????

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Юли, 19:37

    СТИГА С ТИЯ ТАКСИТА БЕ

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Кога? 18 Юли, 08:36

    Институциите да си свършат работата и спираме с тази тема! Недопустимо е да има таван на броя таксита в града, да не говорим, че тези които са, освен че работят на нерегламентирани цени, демек незаконно, през по-голямата част от времето ги няма! Когато вали дъжд ги няма...в жегите също!! И въпроса е: Кога ще има законно работещи таксита в Своге ????

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Юли, 21:27

    Toq e iskal da e bakshish, obache sa go izritali kato mrusno kote ot stoqnkata :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Кога? 24 Юли, 13:24

    До - 4 ! Ми не, имаше един нормален който работеше и беше на разположение, но тия пудели Цацата, Генчо и т.н. го изгониха! Та идва въпроса до кога тези мързеливци ще са монополисти? Защо ги търпите?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Таксита 25 Юли, 15:05

    Всички незаконни таксита в Своге всяка събота и неделя возят клиентите напълно безплатно. Услугата е договорена с редовните таксита.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Редовен клиент на такси 30 Юли, 11:05

    Наистина тази събота бях изумена от отношението на такситата. Аз пътувам до Лесков дол и наистина ме обслужиха напълно безплатно, за което мога да кажа благодаря и продължаваите винаги така.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete