Сряда, 8 Май 2024, 10:42

Софийска област рекордьор по заболели въпреки мерките

29 Януари, 19:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2565 20


Обявяването на грипна епидемия и последвалите мерки в Софийска област се оказаха безполезни. Софийска област е рекордьор по заболеваемост пет дни след като въведе мерки. Проф. Ива Христова, която е директор на Националния център по заразни и паразитни болести даде следния пример: "В някои от областите, които първи взеха мерки, както в Смолян, има дори понижение на заболеваемостта. В други, като София-област, продължава повишаването, т.е. те са рекордьорът в момента с най-голям брой заболели", каза тя.
Местният областен щаб все още не планира да премине към дистанционно обучение или грипна ваканция в училищата и детските градини. През изминалата седмица много специалисти поискаха именно такива мерки. В Пловдив вече въведоха online обучение, което ще продължи до края на седмицата.
Според експертите пикът на грипната епидемия е съвсем близо, а вече 9 области са обявили грипна епидемия.


Източник: balkanec.bg

Коментари (20)

  • Отговори (10) (4)
    1. добавен от: Анонимен 29 Януари, 20:05

    Пускайте децата!КАКВО ЧАКАТЕ????

  • Отговори (9) (18)
    2. добавен от: Анонимен 29 Януари, 20:46

    Истината е присъствената форма на обучение да се замени напълно и за постоянно с онлайн обучение,само така ще спасим нашите деца от всевъзможни вируси и болести. Това е бъдещето, с появата на постоянно мутиращи вируси и болести училищата трябва да се закрият, ще се спестят много средства и ресурси и ще защитим здравето и живота на нашите деца, а те са ни всичко.

    • (9) (6)
      1. добавен от: Джони 29 Януари, 20:50

      Нещо не си у ред с китарата, трябва да ходиш да се меташ от някъде и да ни отървеш свите ! Благодаря

    • (9) (3)
      2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 10:08

      Истината е, че имате нужда от психиатър. По вашата логика, и вие не трябва да ходите на работа, за да не хванете някой вирус и да си заразите децата. По-добре ли е да отглеждате затлъстели, зомбирани, асоциални дебили, дъвчещи чипс пред компютъра или калени, спортуващи, с работеща имунна система деца?

  • Отговори (6) (9)
    3. добавен от: Т. Богоева 29 Януари, 21:13

    Напълно подкрепям 2,и аз имам 7г. дъщеря която като ходи присъствено на училище често боледува,когато беше ковида и повече имаше повече онлайн обучение не се разболя нито веднъж. В това време на знайни и незнайни болести това е повече от практично и разумно решение, и ако държавата него реши,трябва ние разумните хора да вземем нещата в свои ръце, чрез подписка,референдум или някаква друга форма за чуване гласа на разума.

    • (5) (5)
      1. добавен от: Т. Богоева 29 Януари, 21:31

      Едно уточнение дъщеря ми е на 17г.,защото по горе съм написала 7г. да ми е жива и здрава, и дано повече хора подкрепят онлайн обучението, колкото по рано, толкова по добре, за здравето на нашите деца. С уважение към четящите, Богоева.

    • (2) (4)
      2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 11:31

      На вас " разумните " хора ви липсва критично мислене. Като не са на училище, 17годишните са по кафенетата. Вируси съществуват откакто свят светува, не виждам човечеството да се затрило заради тях. Спрете телевизора, излезте навън, движете се, забавлявайте се, мислете положително, живейте! Безпочвения страх е убил повече хора, отколкото грипа.

    • (1) (2)
      3. добавен от: Анонимен 30 Януари, 14:21

      Дъщеря Ви на 17 год. си стои в къщи нали? Не ходи по кафета, дискотеки? Като вземете да откачате, та се не чуете какво дръжката.

  • Отговори (20) (1)
    4. добавен от: Пълен абсурд 29 Януари, 21:35

    Как няма да е рекордьор по заболеваемост Ботевград , след като в града никой не носи маска???
    Може да е смешно на някои хора, но в условията на грипна епидемия е абсурдно кашлящи като магарета хора да обикалят Фантастико, Лидл и Кауфланд, където се събират много хора на едно място!

    • (14) (0)
      1. добавен от: Анонимен 30 Януари, 00:07

      Абсолютно!!!Кашлят, плюят, няма маска, нито си слагат ръката на устата и като им се направи забележка те гледат на кръв или наппаво те нападат...с викове,обиди

  • Отговори (20) (0)
    5. добавен от: Пълен абсурд 29 Януари, 21:36

    Който кашля, трябва да си стои у дома и да се погрижи за здравето си, абсурдно е да обикалят болни хора без маски и да заразяват другите!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (6) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Януари, 22:49

    А за какво е тогава този щаб?

  • Отговори (8) (6)
    9. добавен от: Анонимен 29 Януари, 22:51

    Има истина в това,че присъствената форма на обучение става изключително опасна,наблюдава се в училищата струпване на голям брой хора на малки пространства и още по лошо в затворени помещени,отделно като се видят ученици то е едно прегръщаме, целувки да ти не дава господ, наскоро бях свидетел на такива неща,и не им пука за вируси и зарази. Новото време идва,всичко се променя динамично, и е нормално да свикнем,че виртуалното училище, ще измести реалното може би за доброто на всички. Просто реалността и новите предизвикателства ще ни принудат да приемем това.

  • Отговори (12) (0)
    10. добавен от: Анонимен 30 Януари, 03:03

    Във Фантастико жена на щанда за месо киха навеждайки се да вземе месо
    от витрината. Без маска естествено. Ужас!!! По нищо не личи, че има пандемия.
    Никакъв контрол! За дезинфектанти няма да говорим. В тоалетните мърсотия до шия. Навсякъде е пълно с болни. Кафенетата са пълни.

    • (9) (2)
      1. добавен от: Анонимен 30 Януари, 07:31

      Във Фантастико още в понеделник сутринта на щанда със сиренето и кашкавала беше само една жена, която не спираше да кашля. Как очакват някой да си купи нещо. Месото поне минава термична обработка, а сирене, кашкавал, маслини...

    • (5) (1)
      2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 07:35

      В петък, не в понеделник

    • (2) (8)
      3. добавен от: Анонимен 30 Януари, 09:03

      Я,не пишете щуротии, и вчера пазарувах там такова нещо нямаше,по добре кажете кой ви плаща за фалшивите новини да плашите хората, пасмина такава.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete