Сряда, 1 Май 2024, 11:21

Софийски районен съд прекрати делото на Георги Георгиев

10 Ноември 2015, 16:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 8734 65


Днес в Софийски районен съд се проведе дело номер 6458/2015, заведено от досегашния кмет на общината Георги Георгиев срещу 12 общиснки съветници. От тях лично се явиха Цветан Цолов, Христо Якимов, Филип Филипов, Веселка Златева, Марияна Горгачева, Мариана Босовска, Цеца Христова и Цветелин Цветков. Георги Георгиев и неявилите се общински съветници се представляваха от адвокати.
Присъстващите поискаха прекратяване на делото и неговото изпращане под съдност в Районен съд Ботевград с мотива, че деянието е извършено в този район.

Софийски районен съд счете, че са налице основания за прекратяване на производството.  Съдът прие, че деянието е извършено в района на Районен съд Ботевград – публикациите са с много по-ранна дата от тази, регистрирана в София от датата на отвореното писмо.
Съдът постанови пълна идентичност с писмо на тъжителя – Георги Георгиев и отвореното писмо. Днес се признаха обстоятелствата, поради което е завършен състава на обвинението.
Софийски районен съд прекратява производството по дело 6458/2015 на Софийски районен съд, състав 3 и изпраща делото в  Районен съд Ботевград, като не подлежи на обжалване.
 

През месец март група общински съветници от опозицията изпратиха отворено писмо до отговорни личности в страната –  до Росен Плевнелиев, президент на Република България, г-жа Цецка Цачева, председател на Народното събрание, Бойко Борисов, министър-председател, Сотир Цацаров, главен прокурор. Същите 12 общински съветници получават изненадваща призовка, с която бившия вече кмет Георги Георгиев ги призова да се явят в съда. Това са Иван Гавалюгов, Веселка Златева, Христо Якимов, Мариана Босовска, Цветелин Цветков, Марияна Горгачева, Цеца Христова, Цветан Цолов, Цветан Миньовски, Николай Димитров, Филип Филипов и Яница Иванова. Писмото бе подписано от над 500 жители на Община Ботевград, а пълното му съдържание може да прочетете тук.

Георгиев се жалва, че в отвореното писмо са изложени обидни и клеветнически квалификации по негов адрес, както и крайно негативни и неверни твърдения и лъжливи интерпретации, които не отговарят на действителността и засягат доброто му име в обществото.

„С голословните си твърдения те създадоха недоверие към мен, чувство на несигурност и безпокойство сред многобройните ми познати, семейство, жители на града, чийто кмет съм от години. Това доведе до моята изнервеност, притеснение, разсеяност и нарушаване на нормалния ритъм на работа. Всички негативни преживявания са основание за претендиране на неимуществени вреди от причинителите в размер на по 20 000лв от всеки един.
Предвид изложеното Ви моля да постановите съдебен акт, с който да признаете за виновни и да осъдите същите общински съветници. Моля да осъдите подсъдимите да ми заплатят всеки един от тях сума в размер на 20 000лв, ведно със законната лихва от датата на увреждането за причинените ми с деянието неимуществени вреди.”, посочва Георгиев като основни мотиви за завеждане на делото.



Източник: balkanec.bg

Коментари (65)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 16:09

    Георги, нали ти е ясно, че след като ГДБОП влезе в общината, ще започнат с пълна сила разследвания на 12 годишната ти дейност. Нали ти е ясно, че вече има много доброволци за свидетели? На какво разчиташ, откажи се до като е време, че ще има да плащаш съдебни разноски и хонорари на 12 адвокати, та ум ще ти зайде.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 16:11

    Лошо, Гошо, лошо! И ще става още по-лошо!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 16:12

    А кога Георгиев ще стане подсъдим? Време е!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 16:36

    nikogaaaaaaaaaaaaaaa

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 16:38

    Абе, то и никой не вярваше, че така главоломно ще загуби поста си, но се случи. Аз вярвам в чудесата и в Прокуратурата!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 16:42

    Засега е ясно че подсъдимите са 12 пък съда си знае работата.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: кротал 10 Ноември, 16:53

    Тула простаааа ,бе и си остана!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 17:29

    Ако имахме държава след това отворено писмо до най важните органи на държавата Георгиев нямаше да е на избори а на едно друго място.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 17:38

    Точно така, №8, за човек, откраднал милиони, няма обвинение, подсъдими са хора, които са опитали да сигнализират институциите и да защитят обществения интерес, т.е. нашите пари. И това ако не е пародия на държава!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 18:19

    Леле, от толкова по 20000лв ще има как да си върне част от откраднатото, или заема от адвоката на градския съвет

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (195)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete