Събота, 26 Октомври 2024, 02:46

Спокойна пътнотранспортна обстановка, но с временни ограничения по АМ „Хемус“

7 Октомври, 16:56
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1315 6


Пътната обстановка на обслужваната територията на Софийска област остава спокойна, с изключение на леко задръстване в района на тунел „Топли дол" на автомагистрала „Хемус" в посока София след 17 часа, съобщи главен инспектор Владислав Павликянов. От 30 септември е въведена временна организация на движението в тунелите „Топли дол" и „Правешки ханове" поради ремонтни дейности.

Ограничения за тежкотоварни автомобили

С цел облекчаване на трафика, съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), е въведена заповед за отклоняване на тежкотоварни автомобили над 12 тона в определени часове. В петък от 12 до 20 часа и в събота от 8 до 16 часа в посока Варна, тези автомобили ще бъдат отклонявани по алтернативни маршрути. В неделя, между 14 и 20 часа, в посока София също ще бъдат въведени отклонения по обходни пътища. Полицейски екипи ще контролират трафика и ще следят за нарушители, както и за подпомагане на движението при възникване на инциденти.

Призив към шофьорите

Пътната полиция апелира водачите да използват алтернативни маршрути, където е възможно, за да се избегнат задръстванията. Осигурени са допълнителни екипи, които ще следят за опасно шофиране.

Анализ на произшествията и препоръки за безопасност

Главен инспектор Павликянов сподели резултатите от анализа на пътнотранспортните произшествия, като акцентира на случаите с пешеходци и велосипедисти, които са загинали през тъмната част на денонощието. Той отправи препоръки за носене на светли дрехи и използване на светлоотразители, както и за пресичане само на регламентирани места.

Данни за пътния травматизъм

През седмицата от 27 септември до 3 октомври са регистрирани 32 пътнотранспортни произшествия, от които 4 тежки, с 3-ма пострадали и 1 загинал. Полицейските екипи са извършили проверки на 3259 превозни средства и 4230 лица, при които са съставени 164 акта и 1358 фиша. Установени са 11 водачи с положителни проби за алкохол, шестима от тях с концентрация над 1.2 промила, както и 6 водачи, управлявали под въздействие на наркотици.

Пътна безопасност и контрол

През изминалата седмица са заснети 4874 нарушения на скоростните режими, а 1864 електронни фиша са издадени на нарушителите. Общата сума от платени фишове възлиза на 190 200 лв. През същия период са регистрирани 697 моторни превозни средства, като 241 са с първоначална регистрация, а на 93 е прекратена регистрацията.

Нови мерки за контрол

От днес започва координирана полицейска операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ROADPOL, която ще се съсредоточи върху спазването на забраните за използване на мобилни телефони по време на шофиране, използването на обезопасителни колани, каски за мотоциклетисти и обезопасителни системи за деца в автомобилите.




Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (9) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 07:25

    Как се контрорира,като в Ботевград всички млади дами карат с една ръка,тъй като с другата си държат телефоните на ухото. Няли не е разрешено?????
    Много рядко карат с две ръце. Посока от и до детските градини е масово.

    • (12) (0)
      1. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 08:26

      Това е част от имиджа на младите дами. И не само в Ботевград. По телефона им се обаждат за какво ли, ами за бизнес. Да не си помислите, че си уреждат срещи за денонощно висене по кафенетата? Докато дойде време отново да си приберат отрочетата от детските градини.

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 12:59

    Това е масово явление,и не само говорене по телефон,а и незачитане на предимство на пешеходни пътеки,не изчакват,нервничат,като че ли няколко секунди им решават проблемите.

  • Отговори (2) (7)
    3. добавен от: ПП ГРОБ е Чумата 8 Октомври, 16:50

    Откакто Асфалт паша дьо Банкя изкорми АМ Хемус,за да купува бикини в Барселона, от тогава пътуването по нея стана Ад.

    • (8) (0)
      1. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 22:51

      Бре, все Бойко ти е в устата! Голяма мераклийка си му! И ти ли искаш бикини?

    • (1) (0)
      2. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 20:46

      Любима, не ревнувай. Ще ти донеса и на теб кюлоти.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete