Събота, 27 Юли 2024, 05:49

Спортен празник в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Скравена

21 Октомври 2022, 18:44
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1168 1


На 21-ви октомври 2022г. в Основно училище „Св. Св Кирил и Методий”, с. Скравена се проведе Олимпийски спортен празник „Спорт за здраве“, част от споразумение между НСА „Васил Левски“ и РУО- София област.

Спортното събитие бе открито с „Ода за спорта“, написана от основателя на Олимпийското движение Пиер дьо Кубертен. Прозвучаха химнът на България и Олимпийският химн. Участниците произнесоха Олимпийската клетва, а мероприятието бе уважено от: проф. Лозан Митев- председател на Националната олимпийска академия на България и вицепрезидент на Европейската асоциация на Националните олимпийски академии, Ани Спасова - старши експерт по физическо възпитание и спорт към РУО-София област, Борис Борисов - зам.-кмет на община Ботевград и Здравко Йотов –началник на Районното управление на МВР-Ботевград.
След отправените приветствия от Петко Петков- директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Скравена и проф. Лозан Митев, всички се хванаха на едно голямо хоро.

В спортната надпревара участваха ученици от I до VII клас. Учениците от прогимназиален етап демонстрираха бързина и отборен дух в щафетно бягане. Проведоха се различни щафетни игри между отборите на първи и втори клас, както и между отборите на трети и четвърти клас. В баскетболна щафета се срещнаха отборите на пети, шести и седми клас. Оспорвана бе и футболната среща, която противопостави два отбора от прогимназиален етап.
Всички участници бяха наградени с грамоти, купи и медали.
Идеята на спортното състезание е учениците да бъдат насърчени да спортуват повече, да развият спортни качества и дух, да изградят положително отношение към спорта, за да бъдат здрави.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete