Събота, 27 Април 2024, 01:07

Старшата на "Балкан 1929" подчини "Спортист" на тежък терен в Своге

15 Октомври 2021, 18:27
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2036 1


Юношите старша възраст на "Балкан 1929" (р.2003/2004 година) постигнаха важен успех с 3:1 при визитата си на "Спортист" в Своге. Балканци трябваше да се справят не само със съпротивата на своя съперник, но и тежкото състояние на един от помощните терени, където се игра мача.


Все пак наводненото игрище бе еднаква трудност и за двата отбора, но "Балкан 1929" демонстрира по-добра игра и съвсем заслужено спечели, като се бори мъжки и достойно изтръгна успеха. Няколко играчи в състава на ботевградчани изнесоха силен мач и с представянето си на терена имаха ключово значение за победата. Николай Миков реализира два гола, а решаващото попадение, което пречупи съперника бе на Георги Маринов. Чудесно представяне на Венцислав Кирилов, който бе основната движеща сила в защитния вал на "зелените", пък предотврати набезите на домакините, които при резултат 2:1 до 80-ата минута не бяха никак малко.

Иначе юношите на "Балкан 1929" първи откриха резултата след 15-ина минути игра, когато Николай Миков даде аванс на своя тим с хубав плътен удар, с който вкара топката в мрежата - 0:1. Малко по-късно 17-годишният нападател реализира втория си гол в мача и поведе своите към победата - 0:2. В последствие задачата за балканци можеше да бъде още по-лесна, тъй като получиха дузпа в своя полза, която обаче бе изпусната от Християн Николов, който нацели гредата. По този начин "Спортист" (Своге) върна едно попадение в 30-ата минута - 1:2, с което и интригата отново стана факт. През второто полувреме нямаше много футбол, като двата тима се бореха предимно физически за надмощие. В 70-ата минута пряк свободен удар, изпълнен от Николай Миков ,можеше да предреши всичко, но топката срещна напречния стълб. 10 минути по-късно обаче "зелените" най-после пречупиха съперника си, след като Георги Маринов от близко разстояние матира вратаря на домакините за крайното 1:3. 

След мача, старши треньорът на отбора Николай Христофоров  коментира представянето на своите възпитаници по следния начин:

"Доволен съм от представянето на момчетата. Показаха мъжество и характер и спечелиха мача, като всички се представиха на ниво"

Във временното класиране юношите на "Балкан 1929" остават на второ място в класирането с 18 точки, а в следващия 9 кръг на 24 октомври приемат "Победа 2013" (София) на стадион "Христо Ботев" от 16:00 часа.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Юноши старша възраст , Детско-юношески футбол , ДЮШ

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete