Събота, 20 Април 2024, 15:03

Старшата на "Балкан 1929" прегази и "Левски" (Чепинци)

6 Април 2021, 19:05
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1120 0


Юношите старша възраст на футболния "Балкан 1929" прегазиха пореден съперник. В двубой, игран днес на помощното игрище в Ботевград, "зелените" се наложиха с гръмкото 9:1. Мачът бе от 20 кръг на Междуобластната група (София) за юноши старша възраст. В него развоят на събитията премина без изненади, а именно с пореден разгромен съперник от страна на младите таланти от "Балкан 1929", които днес бяха водени от своите треньори Николай Христофоров и Мариян Маринов. По този начин, юношите подгряха чудесно утрешния мач на мъжете, който ще бъде срещу същия отбор - "Левски" (Чепинци).

Още през първото полувреме футболистите на "Балкан 1929" демонстрираха надмощието си и по-високата си класа от съперника. На почивката резултатът бе красноречив - 5:0 в полза на ботевградчани. Началото на головата акция даде капитанът Йордан Дамянов, който реализира от дузпа, изработена от Николай Миков. Именно талантливият нападател на "Балкан 1929" отбеляза второто попадение за балканци - 2:0. Георги Маринов направи цифрите класически за 3:0, а до края на първите 45 минути Мартин Христов се разписа на два пъти, за да оформи резултата на почивката - 5:0. 

След подновяването на играта, интригата логично липсваше. Срещата се доиграваше, а това позволи на балканци да се забавляват на терена. Стилиян Петров също записа името си сред голмайсторите през втората част, вкарвайки красив гол от пряк свободен удар. Малко след това Николай Миков заби втория си гол в мача за 7:0. При тези цифри, юношите на "Балкан 1929" се поотпуснаха и позволиха на съперника да се разпише - 7:1. В последствие обаче показаха, че не са приключили с разгрома. Едно от най-красивите попадения бе дело на Християн Николов, който сътвори ефективен рейд и премина през 4-ма противникови футболисти, а накрая прехвърли и вратаря - 8:1. Крайното 9:1 оформи Валери Стаменов, който се възползва от добро подаване на Християн Николов.

Във временното класиране "зелените" запазват 2-рото си място, като изглежда, че до края ще бъде невъзможно да се преборят с "Локомотив" (София) за първото място. По същия начин обаче изглеждат и шансовете отборът да "сдаде" втората си позиция, тъй като разликата с третия е 8 точки. Следващата изява за юношите на "Балкан 1929" ще бъде на 11 април с гостуване на 4-ия в подреждането "Рилски спортист" в Самоков. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Футбол , Юноши старша възраст

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete