Понеделник, 29 Април 2024, 02:30

Старт на проект "Благоустрояване и паркоустрояване на централен площад и паркинги в град Костинброд"

2 Септември 2018, 19:23
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1351 0


„Ние всички заедно градим община Костинброд”, заяви кметът г-н Трайко Младенов от площад „Иван Вазов”, където даде старт на проект „Благоустрояване и паркоустрояване на централен площад и паркинги в град Костинброд”




На 1 септември 2018 година се даде старт на строително-ремонтните дейности по проект „Благоустрояване и паркоустрояване на централен площад и паркинги в град Костинброд” на градския площад „Иван Вазов”. Един от най-дълго чаканите проекти за град Костинброд!



На символичната „първа копка” присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-жа Теодора Гогова –зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-жа Анна Радовска –зам.-председател на ОбС-Костинброд, общинските съветници: г-жа Даниела Станкова, г-жа Клара Кръстанова, г-н Живко Георгиев и г-н Димитър Григоров.


От името на фирмата изпълнител – „Стреза” ЕООД присъстваха г-н Янко Шумков- управител на фирма „Стреза” ЕООД и г-н Борислав Христов – главен инженер на фирмата изпълнител.



Преди да се направи първата символична копка, всички гости на събитието се насладиха на песните „Катерино моме” и „Мечта за изгрев”, изпълнени от Гергана Попгенова от Дневен център за работа с деца на улицата – Костинброд. По традиция бяха изпълнени и народни танци от прекрасните ни деца от ТС „Ритъмчета” към НЧ „Св.Св. Кирил и Методий-1890”, гр.Костинброд.



Водещата г-жа Русанка Колева описа площад „Иван Вазов”, като най-ключовото място на града! Няма нито едно важно, значимо събитие в община Костинброд през годините, което да не се е провело на този площад. След като пристигнаха всички официални гости и граждани дошли да присъстват на събитието, водещата даде думата на кметът на община Костинброд.


Г-н Трайко Младенов в своята реч, заяви:

„Уважаеми граждани на община Костинброд, днес е изключително събитие за града и общината ни! Намираме се на централния ни площад, носещ името на патриарха на българската литература Иван Вазов.



На този площад през изминалите години градихме история!


На този площад, ние за първи път направихме вечерна заря-проверка на 3 март с военно формирование 34 420!


На този площад посрещаме хилядите гости на фолклорния ни фестивал „Шопски наниз”!


На този площад се събираме да запалим коледната елха и да честваме Нова година заедно!



До броени дни се започва и реконструкцията на най-голямото ни читалище”Иван Вазов-1947”, намиращо се на площад „Иван Вазов”, както и започваме до изграждането на храм „Св.Св. Константин и Елена”.


А какво е най-важно за един град? Читалището – то е духът на града, площада - той е лицето на града и черквата – тя е сърцето на града!


Изказвам огромната си благодарност към общинска администрация-Костинброд, Общински съвет-Костинброд и към гражданите на община Костинброд, защото НИЕ всички градим!

Защото заедно сме силни, заедно можем повече, заедно ние можем да създадем историята на община Костинброд!”




За финал на събитието багер на фирмата изпълнител направи символична „първа копка”, а г-н Младенов връчи шампанско на багериста с пожелание за безаварийна и успешна работа.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete