Събота, 27 Април 2024, 00:05

"Страхувам се, че ще въвлекат народа ни във война, затова съм тук!" - Нешка Робева

21 Май 2023, 16:02
(5) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6662 8


„Искам да се обърна към всички мъже – защо не са тук? При евентуална война каква им е алтернативата да спасят семействата си, и ако нямат такава, защо не са тук? Защо кафенетата са пълни, а площадът е почти празен? Защо не дойдат да се подпишат? Не мога да разбера каква е тази меланхолия, която ни е обвзела? Ще си цъкаме на телефона по 100 часа, но няма да отделим 1 час време, да дойдем тук и да заявим нашата гражданска позиция, а тя е да има мир на нашата територия. Съпричастни сме към украинците, но ние не трябва да се намесваме в този конфликт. Който иска да хваща пушката и да заминава.

Ботевградчани, най-малкото, което можете да направите е да дойдете и да се подпишете, за да може да се съберат нужните гласове и цял свят да види какво е настроението на България.“

Тези думи прозвучаха днес на площад „Освобождение“ в центъра на Ботевград и поставиха началото на  днешния поход за мир и неутралитет на България.

„Всички сме членове на една партия и нейното знаме е бяло, зелено и червено....От 30 години не съм била на митинг. За да дойда тук, значи наистина съм много изплашена…. Страхувам се, че ще въвлекат народа ни във война, а на война най-напред отиват мъжете, младите. И ето, тук имате един паметник на един герой загинал в такава война, но тогава те са се борили за България, а сега искат да ни въвлекат в чужда война.“

Думите са на Нешка Робева, която е сред основните инициатори за провеждането на похода за мир и неутралитет в Ботевград,

На днешния 21-ви май, в множество градове на България се провеждат походи за мир и неутралитет, по време на които се събират подписи за предизвикването на референдум за ненамеса на България във военния конфликт между Русия и Украйна.

Днес, пред Часовниковата кула в Ботевград беше разположена маса за събиране на подписката, в която се включиха всички пълнолетни жители на Община Ботевград, дошли за похода. Всеки петък на пазара от 10,00 до 13,00 ще се събират подписи за референдума.

Без партийни знамена и лозунги, единствено с българските трикольори, шествието премина по бул. “България“, ул. “Захари Стоянов“, ул.“Божко Божилов“, бул. “Цар Освободител“ и завърши отново пред Часовникова кула.

Оттам, Нешка Робева призова също участниците в похода, чрез подписа си да подкрепят още една инициатива – Не на джендър идеологията в училищата!.

"Зад маската на Истанбулската конвенция – против домашното насилие, се крие нещо, което ще удари децата", категорична бе г-жа Робева. 




Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (21) (23)
    3. добавен от: Анонимен 21 Май, 16:57

    Браво на инициаторите и участниците! Поздрави на уважаемата госпожа Нешка Робева! Идеята е много добра и разумна. Аз имах желание да се включа, но се отказах, след като разбрах, че ще важат само подписите на участвалите в последните парламентарни избори. Това дискриминира мнозинството български граждани, които не гласувахме, отвратени от политическата класа и система. Освен това, в друг ботевградски сайт се толерират многобройни коментари на вулгарен хулиган, който два дни постоянно обиждаше, заплашваше, псуваше и остана несанкциониран от редакторите на сайта https://botevgrad.com. Изглежда, че там толерират вулгарни, хулигански грантаджии _ напълно безскрупулно! Бих посъветвала госпожа Нешка Робева да потърси правата си в съда, където може да получи справедливо голямо обезщетение и извинение от отговорниците на онзи сайт, затова че оставиха дни наред хулиганът да я обижда персонално и да заплашва. Срамно е това. Извинявайте, уважаема госпожо, от името на ботевградчани!

    • (7) (12)
      1. добавен от: Йовелина Сърновска 21 Май, 21:34

      Искам ,само да Ви кажа,че такъв закон няма,че който не е гласувал на последните избори,няма право да се подписва и да участва в каквито и да е било меоприятия.Както навсякъде в България ,така и тук в нашата Община си има провокатори ,които измислят небивалици,само и само да събутират.Всеки един български гражаданин ,който има лична карта и е пълнолетен има право да се подписва ,да участва в подписки и мероприятия,ако той самият е заинтересован от това.Всичко останало е провокация и събутаж.Винаги сте добре дошли на всички събития.Следващият поход за Мир и Суверинитет ,ще бъде на 18.06. от 12 ч.пред часовниковата кула в Ботевград.Заповядайте!Подписи ще бъдат събирани всеки пазарен ден,петък от 9.00 -13.00 на масичка при чешмичката на пазара!Заповядайте!

  • Отговори (13) (18)
    4. добавен от: Анонимен 21 Май, 17:02

    Днес с няколко дни закъснение изгледах и изслушах аудио-видео клип от предава не на "телевизия на истината" в сайта https://www.youtube.com _ ХРИСТО ЛАФЧИЕВ:В ТЪРНОПОЛ СЕ ВЗРИВИХА БОЕПРИПАСИ С ОБЕДНЕН УРАН, ИЗПРАТЕНИ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ..."

  • Отговори (17) (14)
    5. добавен от: Анонимен 21 Май, 17:08

    В този клип, посочен в коментара 4-ти, ядреният физик и общественик Христо Лафчиев обяснява за взривовете на боеприпаси с обеднен уран, възможните зловредни последици, а също той е един от инициаторите, активистите за тази подписка, за да не се вземат произволно решения за въвличане на страната ни в чужди, вредни за страната ни войни, без да се иска мнението на народа с референдум. Той обясни, че въпреки нашето членство в НАТО, нашата страна по договорите с НАТО не е длъжна да се включва във всички техни войни. Имаме право на наше мнение по тези въпроси.

  • Отговори (7) (10)
    6. добавен от: Анонимен 21 Май, 17:11

    Да се чете предаване на "телевизия на истината" в к-р 4-ти.

  • Отговори (9) (7)
    7. добавен от: Анонимен 23 Май, 00:02

    Баня Нешка е стар комунистка борисе за мир а всъщност подкрепя нападението на Русия в Украйна
    Това е много лицемерно

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete