Неделя, 28 Април 2024, 13:04

Студентски стажове в държавната администрация

22 Март, 09:31
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 556 1


Студентите от български и чуждестранни висши училища имат възможност да участват в Програмата за студентски стажове в администрацията, управлявана и координирана от Министерския съвет. Кандидатстването за студентски стажове е онлайн и ще стартира на 23 март, продължавайки до 9 май 2024 г.

Програмата предлага на студентите възможност да проведат пълноценен летен стаж във всички структури на държавната администрация в цялата страна. Чрез участието в стажовете студентите могат да се запознаят с устройството и функциите на българската държавна администрация, да придобият практически опит и нови професионални умения, както и да прецизират своите лични планове за кариерно развитие.

Обявените позиции за стажове в структурите на администрацията в момента са близо 500. Всички обяви се публикуват на специализирания модул на Портала за работа в държавната администрация на адрес: https://jobs.government.bg/PJobs/. За да се гарантират оптимални възможности за избор на студентите, обявите са селектирани по област на висше образование, а не по професионално направление.

Минималната и максималната продължителност на стажовете е от 5 до 20 работни дни, което позволява на студентите да осъществят повече стажове, без да нарушават учебния си процес. Публикуването на обявите, първоначалният подбор на кандидатите и класирането се извършват изцяло онлайн на портала. Провеждането на интервютата и на самите стажове може да бъде както присъствено, така и дистанционно. Важно е да се отбележи, че стажовете продължават да бъдат неплатени.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 23 Март, 15:05

    Май да станем всички,част от администрацията! Сигурни пари,заплатите се вдигат непрекъснато а като станем всички балтонкьовци,кой ше върши работа не знам.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete