Неделя, 19 Май 2024, 05:46

Супермаркет и клиент спорят за изтекъл срок на годност

10 Юли 2015, 13:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5642 44


На редакционната ни поща получихме сигнал от наша читателка Г. Г., която твърди, че е ощетена, след като закупува сурово месо от супермаркет „Европа” Ботевград. Клиентката посочва, че купеният от нея продукт е с изтекъл срок на годност. Когато прави рекламация на месото, от търговския обект отказват да й върнат парите. Публикуваме пълното съдържание на писмото:
 
„На 30 юни закупих два вида месо от магазин "Европа" в Ботевград. На следващия ден виждам, че срокът им на годност е изтекъл още на 28 юни. И двете дати се виждат на снимките. Като съвестен гражданин, подавам сигнал в БАБХ. Седмица по-късно, отивам да си поискам обратно парите, похарчени за месото.
Показа се една "любезна" дама, която се представи за управител, но не каза името си, въпреки настояването ми. Отбеляза абсолютната ми наглост и нахалство, че след една седмица връщам месото. Какво да го прави сега, след като се е вмирисало?! Сподели, че вчера са били глобени заради подаден сигнал и няма да ми върне никакви пари,
Уточнявам, че до този момент никой не знаеше, че аз съм подавала сигнал срещу търговския обект.
И така, до края на разговора ни тя не разбра "какво път толкова, като е изтекъл срокът на годност?". А аз разбрах, че трябвало да го подуша обстойно на 30 юни и ако не мирише много подозрително, да го готвя веднага, без да мрънкам. „Стига с тези етикети!”
Аз не съм експерт по храните и както повечето хора се доверявам на етикетите. Срамувам се дори да коментирам грубото, непрофесионално и некомпетентно отношение на т.н. управителка.
Така и не си взех парите, въпреки че след като я заплаших с още проверки, тя ми ги подаваше в ръката.
Ще напиша жалба до Комисията за защита на потребителите, за да разбера дали имам право да получа парите си обратно, без да бъда нападана и обиждана.”
 
Потърсихме управителя на супермаркет „Европа”, за да внесе повече яснота и да коментира гореописаната ситуация. Той обяви, че е добре запознат със случая, но обвиненията на дамата са неоснователни. Ето какво разказа той пред наш репортер:
 
„В супермаркета получаваме месо всеки понеделник и четвъртък. Имаме везни, на които се измерва стоката. Срокът на годност се надписва ръчно и се изпраща към съответната везна. Месото, закупено от дамата, очевидно е докарано на 25 юни (четвъртък). Цялата ситуация се създаде, защото сме пропуснали да въведем ръчно срока на новата партида, за което аз имам вина. На суровите продукти, докарани на 25 юни, са поставени етикети, които отговарят на срока на годност на месото, докарано на 22 юни (понеделник).
Реално срокът на годност на тази партида месо, закупено от г-жата, е 1 юли, а не 28 юни. Но жената не дойде на място да разрешим въпроса, а директно е решила да подаде оплакване. Появява се в магазина седмица по-късно и носи въпросното месо (може и да е друго, ние няма как да сме сигурни), след което вдига скандал. Не е разговаряла лично с мен, а с колежката, която е заместник-управител и ме замества, когато аз отсъствам. След срещата им тя ми обясни, че продуктът е бил топъл и вече развален, но защо не е държан в хладилник в топлото време и защо го връща чак след една седмица?
Явно г-жата е сезирала и Агенцията по храните, защото направиха проверка в магазина. Представил съм документи за произход на месото, както и дати на доставка.
 Аз съм управител на супермаркет „Европа” от много време и съм доста съм възмутен от този случай. Не се познавам лично с жената, дори не съм я виждал. Витрината с месо има много клиенти, стоката свършва бързо и от години не се е случвало някой да направи рекламация.”
 
Приложени са снимки на етикетите на двата закупени продукта от търговския обект.


Източник: balkanec.bg

Коментари (44)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Юли, 13:41

    В магазин "Европа" продават най-хубавото месо в последно време. Правят постоянни промоции и не би могло да се задържи стара стока. В момента свинско бут е намален на около 5лв и се купува от потребителите. Постоянна клиентка съм на магазина и съм доволна, както от стоките, така и от работещия екип. Много са любезни всички. Но понеже стана въпрос за Агенция по храните, ако четат изказванията, моля да обърнат внимание на малките магазини в Ботевград и селата. Масово не се пише на етикетите на плодовете и зеленчуците произхода на стоката. Това обаче не важи за големите вериги.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Юли, 13:42

    Каква реклама си направиха за 7 лева, да им завиди човек

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Юли, 13:54

    Аз все пак не съм яла месото, тъй като се доверих на етикетите. Явно така и няма да си получа обратно парите.
    Г.Г.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Юли, 13:54

    А БАБХ прави всичко друго но не и контрол.Знаем кои работят там.Два дена не можеш да ги намериш в офиса им,накрая разбрах че правят банкет в Еверест!!! Има документиран клип на някои изцепки и простотии на служители.
    Явно празнуват "добре свършената работа" макар че служителите си вършат личната работа първо.
    В м-н.Европа на не са стъпвали с месеци.
    А госпожата с месото е много закъсняла със срока за връщане и рекламация!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Юли, 14:27

    до 1 ако не е евтино , пак ли ше пазаруваш от там.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Юли, 14:37

    В магазина при болницата е по хубаво месото и е по чисто.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: маринова 10 Юли, 14:39

    Да го е върнала навреме е правилно. Аз пазарувам месо само от Европа и съм много доволна,а и служителите са много вежливи.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Юли, 14:39

    В магазина при болницата мирише на мърша, не знам колко е по-чисто,
    а г-жа Г.Г какви пари, какви пет лева иска...може ли да върнете месо след седем дни, при това не съхранявано в хладилник...срам и възмущение колко глупав народ има!!!

  • Отговори (0) (1)
    9. добавен от: Анонимен 10 Юли, 14:44

    Тая е за психиатър

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Юли, 14:46

    Госпожата е чакала да мине проверката на БАБХ и тогава да го върне! То е ясно че месото не е годно за ядене, без значение дали е върнато веднага или след 7 дни!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete