Неделя, 5 Май 2024, 14:38

Своге получи нов противопожарен автомобил

19 Май 2014, 10:07
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 4048 1


Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” /РС ПБЗН/ в Своге получи нов, съвременен автомобил, с което възможностите за гасене на пожари стават по-големи. По този повод градът беше посетен гл. комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, областният управител на Софийска област Емил Иванов, ст.комисар Николай Крушков, комисар Пламен Зашев - началник на областното управление”Пожарна безопасност и защита на населението”/ ОУ ПБЗН/.

Гл.комисар Н.Николов поздрави личния състав с новата придобивка и пожела тя да работи безаварийно. Г-н Емил Иванов изказа благодарност за съдействието на министъра на вътрешните работи, на зам.-министъра Васил Маринов и ст.комисар Крушков, както и на гл. комисар Николов за получаването на автомобила, с пожелание към пожарникарите той да не използва често.

Направена бе демонстрация на възможностите на автомобила. Преди церемонията комисар Пламен Зашев каза, че автомобилът, който получава Районната служба в Своге, е изключително ценен.”Той е един от най-модерните, оборудван е много добре, количеството вода е по-голямо. С него техниката в Своге е достатъчна. Друг от наличните автомобили, който е за аварийна дейност, подарен от Германия, се дублира с оборудването на новия и сигурно ще го дадем на Сливница. Ще получат автомобили по европейските програми и в Елин Пелин, Ботевград, Самоков. Дъждовната пролет ни спести пожари, но имаше наводнения и в Софийска област. Сега подготовката ни е насочена към предстоящата жътвената кампания през лятото."
 
В интервю гл. комисар Николов сподели:
- Знаете, че дефицитът при нас е доста голям и такива пожарни не се раздават току така. Направи ми впечатление ентусиазмът на местните пожарникари и на областния управител. Тази нова придобивка нямаше да стане възможна ако нямаше синхрон между отделните власти. Успяхме да направим и ремонт на помещенията в пожарната служба, така че нашите момчета освен да работят с нова техника, да разполагат и с по-добри битови условия и по-добра защита – лични предпазни средства и др., даващи възможност да запазят живота и здравето на хората. Нашата програма е доста амбициозна. Организирахме финансирането на доставка на 134 нови пожарни автомобили. В София област ще има 21 от тях, всеки на стойност между 300 и 500 хил. лв. – една сериозна инвестиция. Всичко това е благодарение на европейските фондове.Очаквам да се подпише още един договор пак за 134 нови пожарни автомобила. Така до края на годината страната да получи повече от 400 нови пожарни автомобили и друга специализирана техника. А целият личен състав ще бъде окомплектован както трябва с модерни защитни средства.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: анонимен 11 Юли, 22:06

    Браво за момчетата. Винаги действат отговорно.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete