Неделя, 19 Май 2024, 05:53

Своге сред общините най засегнати от битовата престъпност

6 Март 2014, 08:23
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1351 5


Общините Ботевград, Ихтиман, Своге, Самоков, Костинброд и Сливница се очертават като най-засегнати от битовата престъпност, стана ясно на работна среща на ръководството на ОДМВР-София и представители на 22-те общини в Софийска област. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В срещата, инициирана от директора на ОДМВР - София главен инспектор Мариета Иванова и областния управител Емил Иванов, участваха кметове на общини, председатели на общински съвети, общински съветници и експерти.
Ръководството на областната дирекция запозна представителите общините с извършваните мерки и действия и отчете значителен спад на престъпността в областта. Пред участниците беше представена картата на престъпността, според която общините Ботевград, Ихтиман, Своге, Самоков, Костинброд и Сливница се очертават като най-засегнати.
Сред предприетите мерки са извеждането на допълнителни сили и средства в отдалечените малки населени места, промяна на часовите графици, така че да се осигури реално полицейско присъствие в тези райони, активизирано наблюдението на криминалния контингент,гъвкаво работно време на полицейските инспектори и променено разпределението на патрулите.
Освен това се провеждат ежедневни съвместни проверки на криминална и икономическа полиция на заложните къщи и оказиони, както и на площадките за изкупуване на метални отпадъци. Проведени са и срещи и са изготвени планове за взаимодействие с частните охранителни фирми.
Представителите на общините не скриха безпокойството си от недостатъчния човешки ресурс на областната дирекция на МВР за достатъчно полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места. В тази връзка беше разискван и въпросът за видеонаблюдението като ефективен метод за ограничаването или разкриването на престъпни посегателства; посочени бяха положителни примери от общини с драстичен спад на престъпността след монтирането на камерите.
Акцент в разговорите бе и сътрудничеството с жителите на малките населени места, на които полицията ще разчита за получаване на информация за подготвяно или извършено престъпление. Има идея, в тази посока да се използва и съдействието на многобройните пенсионерски клубове.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Март, 08:45

    С такъв ухапан Кмет и неговите заместнички, кво очаквате. Дамо Емил се заеме с нещата и изчисти тая сган!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: anonimen 6 Март, 17:05

    koj emil ?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: 123 6 Март, 17:49

    е как кой Емил, много ясно, че става въпрос за областния управител естествено, ти за кой Емил мислиш № 2?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Март, 09:09

    ама и жандармерист ли е станал Емил

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: anonimen 7 Март, 16:43

    mnogo ste ...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete