Събота, 4 Май 2024, 04:21

Така се прави! Вижте директор на коя фирма гостува в костинбродско училище

12 Януари, 15:51
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1187 7


Голям е интересът към инициативата на Първо ОУ "Васил Левски" гр. Костинброд за гост-учители, за която Balanec.bg писа. Графикът за гости е запълнен за седмици напред!
Как да представим поредния гост в часовете? Г-жа Александра Василева - изпълнителен директор на "Джиев" АД, родител на бивш ученик в училището, както и първият "Родител на годината" за училището.
Тя говори пред учениците по различни теми - търпимост, уважение, приятелство, съпричастност. Сподели от личен опит защо е важна комуникацията в семейството между деца и родители - когато има проблем, той трябва да се споделя. Така трябва да бъде и в училище. Учениците коментираха, че много рядко споделят своите притеснения и тревоги у дома. Това се явява често срещан дефицит в цялото общество, доминирано от забързаното ежедневие и прекарване на време в социалните мрежи.
Учениците получиха много полезни морални и етични съвети за човешките отношения и държание в обществото. Получиха много добри примери - как с огромен труд, старание и положително отношение световни звезди от шоубизнеса и спортисти успяват и постигат успехи.
Г-жа Василева обсъди с учениците и значението на поставянето на цели - всеки трябва да е наясно какво му харесва и да има цел, към която да се стреми. Това води и до адекватно кариерно ориентиране - да знаеш какво искаш да работиш, да правиш всичко с желание и удоволствие, като по този начин оставаш удовлетворен от своята професия.
Успехите се постигат трудно и бавно - с труд и постоянство. Това сподели от своя опит Александра Василева. За това всички трябва да бъдат упорити и да следват целите си. Тя завърши с пожелание към учениците да познават рода си и родното място и да обичат родината.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Януари, 10:29

    Вместо да ги поучава и да се прави на фигура,да отпусне средства за училище , няма да обеднен фирмата Дела трябват госпожа,а не думи.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Г.Найденов 14 Януари, 17:17

      Познавам дамата цял живот,другарю анонимен коментатор! И е направила толкова за градът ни,че ти,в своята анонимна мъдрост даже не можеш да си представиш! Ай със здраве!

    • (1) (0)
      2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 09:23

      Имаш добре Гошо,падни за десет.

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 13 Януари, 14:08

    Аман от мрънкачи...

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: В. Петкова 13 Януари, 15:55

    Един неспециалист,да говори пред деца които сега се оформят като личности, по такива деликатни въпроси, твърде погрешно, и някак си не ми е много добре. Лично аз не бих одобрила моето дете да слуша такива лектори.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Иванова 13 Януари, 18:10

      Петкова, а вие педагог ли сте или образователен експерт, за да оценявате ситуацията, съгласно съвременните образователни политики и стратегии?

    • (2) (1)
      2. добавен от: В. Петкова 13 Януари, 18:29

      Не,но предпочитам квалифицирани кадри да говорят по тези въпроси, пред нашите деца,предполагам,че и вие ако имате деца като мен,няма да сте много съгласна някой с улично образование да им преподава уроци. Уважавам хората, но всеки трябва да си знае мястото и попрището за изява.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete