Петък, 27 Септември 2024, 02:33

Танцов ансамбъл „Ритмика” взе участие на ММФИ “Музите” в Созопол

9 Юли 2019, 15:16
(0) (1)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1404 0


Танцов ансамбъл „Ритмика” към Народно читалище „Мелдия-2012” град Драгоман взе участие на 14-тото издание на Международният младежки фестивал на изкуствата „Музите” – град Созопол. Водени от своите ръководители Моника Маркова и Северина Кирова, младите танцьори от Драгоман участваха в конкурсния раздел „Танцово изкуство“, категория „Народни танци“. Фестивалът се провежда в периода 5 – 15 юли.

Международен младежки фестивал на изкуствата “Музите” ( ММФИ“Музите”) е традиционен форум на изкуствата, който събира в България хиляди участници от цял свят. Фестивалът се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България. Включен е в културната програма на гр. Созопол и в културния календар на Министерство на културата на Република България. В конкурса участват ансамбли и солисти от училища по изкуствата, академии, школи, студия, детски и младежки центрове, деца и младежи на възраст от 5 до 35 години.

Конкурсното жури е международно - учени от Българска академия на науките и престижни международни университети, утвърдени творци, директори на международни фестивали, художествени ръководители на творчески колективи, носители на Гранд При в различните изкуства от предходни издания на фестивал „Музите“.

Снимки: официалния сайт на фестивала



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (77)
70% Complete
Не (261)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (23)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (81)
70% Complete
Всички са маскари. (124)
70% Complete