Петък, 29 Март 2024, 09:41

Търсят отвлечената Лара в пусти вили около Ботевград

5 Март 2013, 21:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5095 8


Полицаи обикалят вилните зони около София и търсят къща на ужасите, в която похитителите държат 10-годишната Лара.

Дъщерята на Евелин Банев-Брендо бе отвлечена от трима маскирани пред дома в столичния квартал "Бояна" към 7,30 ч във вторник.

Обявена е тревога за всички районни инспектори в села около Своге и Ботевград, както и за Софийско и Пернишко.

Издирване

Ченгетата трябва да обходят пустите по това време на годината райони и да почукат на всяка къща, в която има признаци на живот. Ако открият хора, които зимуват там, да ги разпитат дали наскоро са видели нещо необичайно - движение на автомобили, ремонтни работи, непознати наематели и т.н. Инкасаторите на ток са предупредени да съобщят в полицията, ако засекат увеличена консумация във вили, които външно изглеждат необитаеми.

"Взети са подобни мерки, но подробности няма да бъдат съобщени на медиите. В случай на отвличане най-важното е да бъдат спасени животът и здравето на жертвата", казаха от МВР.

"Не бива да се прави аналогия с други отвличания. В случая е похитено малко дете, което ще създава проблеми, ако го заключат в изоставена вила. Има вероятност да са наели жилище в някой блок в "Люлин" или "Дружба" и да го крият там".

"Лягай долу!"

С тези викове двама маскирани насочили оръжията си към автомобила, паркиран пред къщата на Брендо на бул. "Пушкин". Малката Лара току-що била изведена от гарда на частната фирма СОТ 161, която има договор за охрана на дома. Момиченцето оставило раницата си и седнало на задната седалка на жълтата "Шкода", когато джип БМВ Х5 препречил улицата. От него изскочили похитителите.

Двама от бойния отряд застанали отстрани с насочени автомати "Калшников". На записите от камерите се виждало, че оръжията са с къси цеви и сгъваеми приклади.

Според експерти това са десантни 5,45-милиметрови автомати, с каквито у нас разполагат само спецчастите в армията и МВР. Трети, който носел пистолет "Макаров", притичал до шкодата.

Шофьорът Борислав Цанев (36 г.) опитал да му попречи и бил гръмнат с два куршума в гърдите. Лара била качена в джипа, който отпрашил към Околовръстното шосе.
Ценов е закаран във ВМА. Състоянието му е стабилизирано и животът му е вън от опасност, в случай че не настъпят инфекции от огнестрелните рани, от които има оток на белия дроб, казаха лекарите.

"Шофьорът, който кара детето на училище, не работи за нашата фирма и не зная в какви отношения е със семейството. Нашият договор е за охрана на имота, а не на членове на семейството", каза пред "Труд" Иван Маранов, зам.-шеф на СОТ 161.

Продавачка от близкото кафене "Гъбите" видяла маскираните и чула изстрелите, но залегнала на пода. Пребледнялата жена отказа да говори с журналисти.

Майката Моника Добринова си била вкъщи по време на отвличането. Вчера телефона вдигна друга жена, която каза: "Много болезнено е всичко. Моника не е в състаяние да разговаря. Разберете ни..."

"Въпреки хвалбите на правителството на ГЕРБ такива отвличания се случваха и в последните години", коментира лидерът на БСП Сергей Станишев. Той даде пример с похищението и убийството на Мирослава от Перник през есента на 2011 г.

Версии за отвличането: Искат пари или Брендо да мълчи

Полицаи, криминални репортери и обикновени наблюдатели обсъждаха вчера поне 7 версии за мотивите на бандитите, похитили дъщерята на Брендо.

1. Отвличането е за откуп. Престъпниците в кризата са изгладнели, а са чули, че Брендо пере милиони от наркосделки, и знаят, че за детето си всеки баща дава мило и драго.

2. Детето е прибрано от мафията, за да бъде принуден бащата да си затвори устата. Той върти от години международен престъпен бизнес, който няма как да стане без покровителството на силни на деня политици. Те са чувстват застрашени от това, особено откакто правителството на ГЕРБ излезе в оставка.

3. Детето е жертва на операция, организирана от среди, близки до падналите от власт. Цели се внушението: "Без Бойко и Цветанов ще е така!"

4. Похищението е част от план за дестабилизация на България, скроен от нови кандидати да я управляват.

5. Брендо има дълг към италиански или латиноамерикански наркобандити и те го подканят да плати.

6. Претъпление от омраза. Кокаиновият крал сигурно има неуредени сметки с врагове, които силно желаят да го накарат да страда.

7. Високопоставеният затворник сам е организирал отвличането на дъщеря си от килията на Апенините, в която се намира в момента. Целта е заради семейното нещастие да поиска от съдиите да го пуснат поне за малко на свобода.

Цветанов за Брендо:

- Не е случайно, че преди да се пристъпи към задържането на 3 тона кокаин в Испания (в българския кораб "Св. Николай"- б.р.), арестувахме Краля на кокаина Евелин Банев-Брендо, който дълги години е действал в съучастие с италианска престъпна група.

- Брендо е човек с огромен финансов ресурс, който в годините на прехода е успял да се впие в държавното управление. Инвестирал в България, но престъпната му дейност е на високо ниво в Европа и е тясно свързан с хора от Латинска Америка.

Киро Киров: Може да са старите Нагли

"Твърде възможно е нова група или остатъци от Наглите, които се очаква да са на едно по-високо ниво в йерархията и не са задържани, да стоят зад отвличането. Според мен използват сегашната ситуация, за да се покажат."

Това обяви вчера бизнесменът Киро Киров. Той бе похитен от бандата Наглите на 27 март миналата година пред къщата си в Банкя и прекара 17 дни в плен. За свободата му бяха платени над 500 000 евро откуп. Ето какво смята Киров за отвличането на малката Лара:

"Невероятно неприятен случай. Шокиращ. И то в един невероятен политически момент. Сякаш специално е подбрано да се случи - всички тези неща, които стават по улицата, оставка на правителството, служебен кабинет. Смятам, че се опитват да се засилят нещата.

Определям случая като трагичен. Това сме го гледали само по филми за Мексико. Съветвам близките на детето да използват служителите на полицията и да се придържат към техните съвети. При тях има невероятно добри специалисти, има цял отдел психолози, които могат да ги посъветват как да постъпят."

Източник: в. Труд

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: ... 5 Март, 22:30

    mda, pishete kude da q tursqt ! Taka zaduljitelno shte gi namerite...ako iskate daje puskaite daje i poradioto kude tochno se namirate !!!!

    ...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ььь 5 Март, 22:37

    Почти всяко изречение ми звучеше измислица докато не стигнах до частта, в която са намесени политиците...Тогава разбрах, че това наистина е измислица и са предизборни конспирации :D :D :D :D :D :D Много плоско измислено!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Март, 23:52

    Полицията винаги са били тъпи и са си издавали ходовете.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Март, 13:00

    tupi chengeta :lol:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Март, 13:13

    mraza milicionerite

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Март, 18:21

    http://www.razkritia.com/219785/otvlechenata-lara-pritejava-milioni/

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Март, 20:33

    не ме интересува дъщерята на престъпници :roll: :roll: :roll: :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: валя 6 Март, 20:37

    не правете Брендо и семеиството му Национални герои.
    погледнете обикновените хора,обикновени ,но стоиностни

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete