Събота, 27 Април 2024, 01:37

Тази неделя предстои регионалното дерби между "Козаро" (Ботевград) и ОФК "Правец"

8 Април 2022, 16:10
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1090 3


Тази неделя (10 април) футболен Ботевград отново ще притаи дъх пред едно футболно съперничество, което в последните няколко години се превърна в битка на доказване и въпрос на чест и достойнство. За съжаление двата отбора заформят регионалното дерби в най-ниското ниво на футбола в страната - Четвърта лига или Областна група София - Запад, но въпреки това сблъсъци като този винаги са били свързани с емоции, както на терена, така и понякога извън него. В дербитата обикновено няма изявени фаворити, а самият заряд е достатъчен повод за празник сред хората любители на футбола.

Поредният епизод в битката между "Козаро" и ОФК "Правец" ще се състои на обновеното помощно игрище в Ботевград, а началото на двубоя е в 14:00 часа. Позицията на двата тима в класирането също е показателна колко близо един до друг са двата отбора като моментно състояние и форма и допълнително придават важност на срещата. Правчани са четвърти с 26 точки се борят усилено за класиране в топ 3, което ще им даде право на участие във финалния плейоф, който ще обедини двете групи - Запад и Изток, с класираните на първите три места от двете областни първенства отбори. Ботевградчани пък са на 6 пункта зад своя регионален съперник с 20 в сметката си, но имат и 2 мача по-малко, което от своя страна ги задължава да търсят победата срещу прекия си конкурент и също да се борят за място в челната тройка.

Тимът на ОФК "Правец" обаче ще бъде без един от основните си футболисти Иван Касапов, който е наказан за 1 среща заради натрупани картони. Освен него, старши треньорът Христо Христов ще може да използва целия си наличен ресурс от играчи.  От своя страна кадрови проблеми в "Козаро" няма и се очаква всички да бъдат на линия за дерби спектакъла.

През есенния полусезон двата отбора не успяха да се победят, като спретнаха зрелищно 2:2 в Правец на 31 октомври миналата година. В официалните си срещи помежду си ОФК "Правец" води в преките сблъсъци с 2 победи, като двата регионални съперника имат и още едно равенство през 2019 г.. Любопитен факт е, че победите на правчани са в първия и дебютен сезон за "козлите" - през 2018/19, а след това мачовете между тях неимоверно завършват без победител. 

Какво ни е приготвил поредният епизод от регионалното съперничество между "Козаро" и ОФК "Правец", тепърва ще разберем. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад , ФК ”Козаро" (Ботевград) , футбол

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Април, 10:27

    Козаро ше ги пръчи

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Април, 12:26

    Козаро защо не играят в гимназията, кмета да се замисли малко какво им дадохме да ползват!

    • (0) (0)
      1. добавен от: #2 10 Април, 19:29

      И какво си им дал специално ти да ползват?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete