Понеделник, 29 Април 2024, 10:13

Тежка среща в ЛукОйл след последните контроли, шампионите отказаха ВТБ Лига

13 Октомври 2012, 20:19
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 3379 0


Резултатите в последните контроли на ЛукОйл Академик преди началото на сезона, предизвикаха сериозен разговор между ръководството, треньорите и играчи на състава. „Имахме много дълъг разговор вчера. За разлика от националния тим, който изигра 9 контролни срещи и загуби 8, а това трябваше да бъде червена лампичка, ние изиграхме 6 контроли и загубихме 5. Снощи имахме дълъг разговор с треньорското ръководство и с целия отбор”, сподели спортният директор на „студентите” Сашо Везенков. „Не може играчите в този отбор да играят с Работнички, без да ги подценявам, и да губят. Всеки, който играе в ЛукОйл, трябва да защитава името си, компанията и отбора, защото ние това име го градим дълги години. Отива нашият тим, играе някакви мачове, а не били мотивирани играчите. Как да ги мотивирам? Да не съм психолог. Мотивацията е заплатата. За разлика от националния тим, ние плащаме навреме”, категоричен бе Везенков.

Спортният директор на ЛукОйл Академик обясни проблема със залите, с които клубът се сблъска за домакинствата си в турнира Еврокъп този сезон. „Едва вчера се разбраха точните дати, на които ще се играят мачовете. Мачът, който играем с Билбао на 21-и не можем да го играем в София, поради ред причини. Лили Иванова репетира цяла седмица в Арена Армеец. Отказаха ни да сменим мачът напред-назад, а в зала „Универсиада” има Произведено в България. Нямаме друга възможност освен Самоков. За другите мачове: на 7-и не можем да играем в зала „Универсиада”, защото има концерт и не можем да тренираме на 6-и. Ще говорим с УЛЕБ мачът да се играе на 8-ти, така че на 7-и да можем да тренираме. Ако УЛЕБ ни разреши, то този мач е сигурен в София, защото по това време има Дисни на лед, ако не се лъжа, в Армеец и тя отпада окончателно. Там не можем да влезем”, заяви Сашо Везенков и добави:

„Другата дата е 12-и декември и тогава вече имаме зала „Универсиада”, а по това време Арена Армеец пак е заета. Не знам с какво, може да има конни състезания, не съм се интересувал. Не може, разберете, че не може. Имахме покана от ВТБ Лигата. Представете си, че ако бяхме приели или влезем в Евролигата, къде щяхме да играем? Те в зала „Универсиада” нямаше да ни дадат да домакинстваме. Има един момент, в който ние просто не можем да играем в София. Не знам още какво ще ни отговорят от УЛЕБ. Интересуваме се и от Варна. Говорих с г-н Варчев. Защото евентуално, ако Билбао кацнат направо там, може да е по-удобно. Нищо не мога да ви кажа на този етап, единствено, че не можем да играем в София с Билбао. Залата си е отделно търговско дружество, което си има ръководство и трябва да се издържа. Залата си има отделно управление.”

Колкото до съперниците и предстоящите предизвикателства, Везенков каза: „Нещата са икономически много трудни и не може да говорим за всеки един отбор какъв е бил миналата година, защото сега са различни. Много е важен първият мач тук и задължително ще търсим победа. След това отиваме в Подгорица за победа.”

На въпрос, доколко е реално едно участие на ЛукОйл Академик в някаква регионална надпревара, като Адриатическата лига или ВТБ Лигата, Сашо Везенков отговори: „За Адриатическата лига не знам, но за ВТБ Лига беше напълно реално, но мачовете са неделя и понеделник. Имаше уайлд кард, която ни предлагаха, но кажете какво щяхме да правим, ако бяхме казали – да, без да сме проверили залите в София. Бяха съгласни дори на зала „Универсиада”. Този проект за ВТБ Лигата трябва да се коментира много от далеч и разговорите да започнат от декември за датите, за да знаем за следващата година кога ще играем. Разберете, че положението със залите в момента в София е тежко- двете зали, които могат да приемат тези отбори са Армеец и донякъде Универсиада.”

Източник: http://gong.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete