Неделя, 28 Април 2024, 04:21

Тихомир Тодоров, кандидат за кмет на с. Скравена: Инфраструктурата, околната среда и проблемът с питейната вода са сред приоритетите ми

17 Септември 2023, 12:54
(7) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4109 43


Тихомир Тодоров, родом от с. Скравена на 41 години. Завършва основното си образование в местното начално училище “Св.св. Кирил и Методий“, след което продължава средното си образование в ботевградската Природо-математическа гимназия “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ с профил интензивна изучаване на немски език.

Има две магистърски степени – една от Нов Български университет, София - “Бизнес администрация“ и втора от London Business School, Великобритания – “ Финанси и финансови пазари“. Владее отлично английски език, има повече от добри познания по немски и руски.
В момента работи в отдел “Закупуване и планиране“ - Сенсата Технолоджис, Ботевград, част е от екипите за разработване и внедряване на нови проекти. Обича да пътува и очаква с нетърпение хубавите филми. Но най-вече – обича родния си край, селото, в което е израснал и което го е формирало като личност.

Основни мотиви да се кандидатира за кмет на с. Скравена:

1. Видимо разделение на обществото в селото, липса на ясни цели и срокове за тяхното постигане;
2. Липсата на достатъчна информираност за случващото се в селото;
3. Висока битовата престъпност;
4. Множество казуси с инфраструктурата на селото;
5. Неоптимално използване на възможностите, предлагани от програми и проекти на ЕС за безвъзмездно финансиране и съфинансиране с общински средства.
6. Проектите по оптимизиране на инфраструктурата, по които вече се работи, нямат зададени реални времеви рамки и за всяко едно закъснение от първоначалния план не е определена финансовата загуба или допл. разходи, които трябва да се направят;

Приоритетни проблеми:

1. Инфраструктура
– планирано е поетапно преасфалтиране на уличната след подмяната на водопреносната мрежа. Преди това да стане има централни улици, на които трябва да се смени канализацията. Има улици, на които спешно трябва да се обърне внимание, дупките по тях се запълват с подръчни материали на живущите там. На много улици осветеността през тъмната част от денонощието е недостатъчна, на други липсва или е закрита от израснали дървета до самите електропреносни стълбове. Голяма част от въпросните стълбове са за подмяна.
- Почистване на площите пред необитаеми парцели и ключови кръстовища;
- Реновиране на тротоарните площи;
- Разрешаване на проблема с питейната вода в селото и пускане в експлоатация на вече изградената пречиствателна станция;
- Поетапно почистване на коритата на реките, преминаващи през землището на селото, където е необходимо засаждане на дървета по дигите с цел укрепване;
- Изграждане и/или реновиране на вече направени детски площадки;
- Почистване на гробищния парк и постоянна грижа за него;
- Поставяне на банкомат в селото;


2. Битова престъпност

Един от основните проблеми в селото. През изминалата една година процента на битова престъпност от всякакъв род нараства. Трябва да се вземат спешни мерки и незабавни решения, пряко с помощта на органите на реда и индиректно, чрез поставяне на допълнителни камери на предварително определени места в селото. Трябва да се дискутира опцията за непрекъснато полицейско присъствие в Скравена, което да реагира на момента на случващото и да вземе незабавни мерки за разрешаване на проблема. Проектът по доизграждане на препятствия тип „легнал полицай“ трябва да бъде завършен с приоритет.

3. Околна среда

В землището на селото се намира кариера за добив на инертни материали и свързана с нея асфалтна база. Разглеждам ги поотделно т. к. казусите, които се явяват вследствие тяхната работа могат да се разделят в две насоки - добива на инертен материал преди неговата обработка деформира ландшафта на селото, за което с фирмата концесионер трябва, ако не е направено, да се преразгледа детайлно договора с ко-вата, които се добиват в сроковете за които те трябва да бъдат добивани, за което трябва да се начислява съответната такса. Относно асфалтова база – замърсяването на въздуха е налице. Поставена е измервателна станция, следяща самото замърсяване, но така не се разрешава проблема, само се констатират факти. Всички знаем, има възможности това да бъде избегнато.

4. Малцинства

За мен думата малцинство е такава, която трябва да се използва все по-малко и по-малко. Тя носи разделение и натрупва допълнително напрежение във вече ясната картина на разслоение на обществото. Хората, слагани под този знаменател имат своите проблеми - нека да стигнем до основата им, да разберем какви са причините и да намерим решение. Има лостове, методи и възможности, чрез които на всеки един човек от малцинствата да се покаже какво е нужно от него, да му се окаже помощ, ако е нужно. Трябва да сме верни на максимата, че всички сме равни, всички ние трябва да се допълваме в ежедневието и всекидневната работа, за да вървим напред.

5. Бюджетиране на селото.

При сегашните условия селото няма самостоятелен бюджет и за всеки един разход трябва да се допитва до кмета на общината. Това от една страна носи своите ползи като проследимост на направените разходи на общинско ниво, но от друга страна усложнява целия работен процес. Трябва да се обсъди възможността за създаването на делегирани бюджети в законови рамки, под контрола на общината, които да служат за незабавни и неотложни плащания.

6. Културна дейност, туризъм и спорт.

По обективни причини на културната дейност, спортните мероприятия и развитието на туризма в района през последните години не се обръщаше много внимание. Но всъщност те, като част от всички колективни мероприятия са основополагащи за това хората да се събират и да работят заедно за постигането на дадена цел, да бъдат единни. В Скравена имаме самодейни състави, които прославят името на селото при всеки един конкурс, при всяка отдадена възможност.
Скравена е едно от малкото населени места в България, която е запазила и продължава да запазва историята на целия български народ. Паметникът-костница е живо свидетелство за това. Той, заедно с манастира ни “Св. Николай“ трябва да бъдат популяризирани по всички информационни канали и българите да знаят за съществуването им – Скравена трябва да стане туристическа дестинация в частта опознавателен и селски туризъм..
На последно, но не и по важност място, трябва да подкрепим и момчетата, които в момента със собствени средства и с помощта на дарители правят всичко възможно да покажат, че в Скравена е имало добър футболен отбор.


"Балканец" дава възможност на всички кандидати за кметове да представят своята визия за развитието на съответното населеното място, и решаването на проблемите.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Местни избори 2023

Коментари (43)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: x 17 Септември, 13:38

    на хартия добре

    • (5) (3)
      1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 19:04

      Само на хартия. Нищо от изброеното не зависи от селския кмет.

  • Отговори (6) (1)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 14:38

    Браво Тишо,успех и напред!!!

  • Отговори (10) (1)
    3. добавен от: Анонимен 17 Септември, 14:38

    Въпроса с малцинствата е решим, стига да се знае колко от тях са с адресна регистрация в селото,колко от тях са самонастанили се при роднини и как ще се процедира с тези, които нямат адресна регистрация...и пребивават незаконно на територията на селото.... Проблемите са описани добре на хартия, но трябва да се каже как ще бъдат разрешени, което е по интересно...

  • Отговори (8) (2)
    4. добавен от: Анонимен 17 Септември, 14:51

    Браво! Интелигентен млад човек!
    Успех!!!

  • Отговори (14) (12)
    5. добавен от: Гост 17 Септември, 15:03

    Да си интелигентен и млад е найс, ама тая работа така не става! Семейство? Деца? Нема! Малко нарцис ми се види, и то опасен!

    • (13) (2)
      1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:18

      Да бе, ако не е женен, защо не е женен, ако е женен, пък няма деца, защо няма деца, ако се е показал по телевизора, защо се е показал, ако си е чел словото, защо го е чел, ако си е преглътнал слюнката, преди да говори, защо я е преглътнал, няма, как беше, "етикет на поведение".
      Да ви умра на претенциите, скравенчани!

    • (9) (7)
      2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:24

      Ухапан е.

    • (6) (6)
      3. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:29

      Ухапаният си ти, 5/2! Когато имаш акъл в главата, не бръщолевиш глупости.

    • (3) (6)
      4. добавен от: Гост 17 Септември, 18:12

      Да имаш семейство и деца си е личен избор на всеки! Но пък наличието им, показва социални признаци, отговорности, принадлежност! Същото е и с образованието! Това че си завършил нам къде си, нищо не значи! Покажи какво си/сега управлявал/ваш! Какво си направил, какво си изградил! За какво хората да гласуват за него? Защото има образование и говори език? Ми те не говорят, и не са ходили в чужбина да учат! Как ще те разберат! Той как ще ги разбере? И всичко това на 1500 лева на месец? Да бе, е сега!

  • Отговори (6) (8)
    6. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:08

    Нещо отсъства в годините назад.Има доста активисти в селото.Постигнали повече даже от сегашния кмет

  • Отговори (2) (7)
    7. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:39

    Смешник ГОЛЯМ.

  • Отговори (7) (2)
    8. добавен от: Анонимен 17 Септември, 16:27

    Интелигентен млад човек,жалко,че не се е кандидатирал за кмет на Ботевград,дано хората са разумни в избора си.

  • Отговори (10) (2)
    9. добавен от: Анонимен 17 Септември, 16:48

    Браво за смелостта да се жертва! Успех!
    Млад и умен човек! Подкрепям!!!!

  • Отговори (11) (3)
    10. добавен от: Анонимен 17 Септември, 16:51

    Това е правилният човек за Скравена!
    Успех!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete