Понеделник, 29 Април 2024, 07:15

Тити: Искаме да бием ЛукОйл, но не всичко зависи от нас

1 Ноември 2012, 14:52
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1869 0


Левски отива в Правец с мисълта за успех над ЛукОйл Академик в първия официален сблъсък между двата състава този сезон, след контролата, която съперниците играха в подготвителния период. Двубоят от 3-я кръг на Националната баскетболна лига е в петък вечер от 20.00 часа в Правец.
 
„Разликата с предишния ни двубой ще е огромна. Все пак едно е приятелски мач, едно е официален мач. Освен това те са много силен отбор и е нормално тази загуба да ги подразни, а те да бъдат много мобилизирани. Ние бяхме в момент на подготовка и нито за момент не съм си мислил за някакви стратегии да ги успивам и т.н. ЛукОйл е много силен отбор. Игра фантастично през първото полувреме против Рилски спортист в Самоков и ако така играе и срещу нас, няма да имаме много големи шансове. Но ние отиваме с една единствена амбиция – да спечелим, да се представим максимално добре. Знаем, че в този мач нещата не зависят както в другите мачове от нас, а зависят до голяма степен и от отбора на ЛукОйл. Доколко ще се опитаме да лимитираме съперника, доколко той сам може да не реализира своя потенциал, това са въпроси, на които утре ще получи отговор. Но, за да бъде победен отбора на ЛукОйл, то той трябва да е под своите показатели и под своята класа. ЛукОйл доближен до 100% не може да бъде победен в този момент. Значи от нас зависи да направим така да се случи, че по някакъв начин ние да ги лимитираме и те да имат лош ден”, заяви пред Гонг наставникът на „сините” и добави:
 
„Естествено ние трябва да сме на обратния полюс, да сме хипер емоционални и настроени, както предполагам, че ще бъде и да имаме късмет. Ние сме се подготвили, както смятам, че се е подготвил и Докузовски. Той е много опитен треньор, който знае, че този мач е генерална репетиция за най-важното събитие за тях- мачът с Шарльороа. Смятам, че той до голяма степен може да даде отговор, дали те ще продължат в следващата фаза, защото моето мнение е, че Библао е най-силният отбор в групата с доста сериозен потенциал и много добър треньор, и битката между Шарльороа и ЛукОйл ще бъде определяща за това кой ще продължи в следващата фаза. Така че в ЛукОйл концентрацията е на максимум, но това е волята на жребия и на подреждането на програмата.”
 
„Ние също отиваме със самочувствие. Изиграхме два добри мача с колебливи първи полувремена и много силни втори и в двата мача. Особено второто полувреме в мача с Балкан. И победата в контролата ни дава някакво самочувствие. Знаем, че ще е много трудно. Единственото, което се моля, е да стане празник, съдиите да се представят добре и да не влияят, защото тези два отбора нямат нужда от помощ, и да бъдат щастливи зрителите. Единният тим ще победи, но ако играем добър баскетбол, какъвто трябва да бъде баскетболът между тези два отбора, също ще е успех. Със сигурност ги превъзхождаме с това, че дълго време сме заедно. Все пак те са много силни единици, но от тази година се събраха. Това е предимство. Единственото, което мога да им пожелая е да сбъркат в репетицията и да бъдат прекрасни на представлението, което имат на 7-и ноември, защото успехът на ЛукОйл в Европа е успех на целия български баскетбол”, коментира още Тити Папазов.


Източник: gong.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete