Понеделник, 29 Април 2024, 19:47

Тодор Стойков: Иска ни се Лукойл Левски да е хегемон

10 Януари 2018, 09:04
(0) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2002 16


Президентът на Лукойл Левски Тодор Стойков разкри какви ще са целите пред тима, както за остатъка от сезона, така и за следващите години. Той твърди, че е начертана програма за развитие за следващите поне пет години и целта е да се върне високото ниво на баскетбола в България като цяло.

Бившата звезда на българския баскетбол беше гост в студиото на "Дарик Кафе", където разкри детайли около събитието на годината в българския баскетбол с влизането на "Лукойл" в Левски.

"От 1 януари 2018 г. "Лукойл България" подписа спонсорски договор с БК Левски и му става генерален спонсор. Това го има не само в България, а и в цяла Европа, случва се на много места, не трябва да е голяма сензация. "Лукойл" застава зад Левски като една голяма компания", заяви Стойков и продължи.

"В София има един Левски, който играе в елита. В него досега президент беше Константин Папазов, от 1 януари съм аз. В София има само един Левски, аз не знам за друг. Ако решат да правят друг Левски, сядаме и мислим, засега има един Левски, друг не знам да има", сподели новият президент на клуба и разкри какви са целите пред него.

"На нас ни се иска Левски да стане хегемон. Трябва играчите и треньорът да го покажат. Целите са ясни - Купата, титлата на България, никой няма да ни ги даде даром, всички ще се борят за тях."

"Европейският и световният баскетбол се развиват, а в България е обратното. Една от причините Лукойл да се премести в Левски е целите за следващите 5-10 години. Ние като ръководство се стремим да върнем нивото на баскетбола от миналото. Искаме да се създадат новите звезди, затова се преместихме тук. Това е добро начало за цялостния баскетбол", сподели Стойков.

Според него, в Лукойл Левски отново ще се разчита на най-класните чужденци в България, както беше в Лукойл Академик. Президентът на клуба даде пример с центъра Кийт Клинтън, който беше най-добрият на своя пост в Гърция миналия сезон.

"Не е тайна, че винаги сме купували може би най-скъпите и най-добри чужденци в Лукойл Академик. В Левски Лукойл чужденците също са най-класните. Кийт Клинтън имаше оферти от Арис и ПАОК, но не го пуснахме, защото е най-класният чужденец тук. Толкова класен център не е имало от години в България, но тук обръщаме внимание на жълтините", добави Стойков и допълни, че партньорството с първия отбор на Академик вече е прекратено.

"Компанията Лукойл промени договора с Академик и го прекрати, отборът си има спонсори, които не сме ние, има си ръководство, в лицето на Петко Маринов и това е. Школите са важни навсякъде, за нас е важно всеки отбор в НБЛ да има школа, да развива деца. Има тимове без школи, а ние се целим в развитието на младото поколение в залите", заяви Стойков и призова феновете за подкрепа в новото начало за баскетболния Левски.  

"Тепърва започваме и бъдете убедени, че сме сериозна компания с голям бранд, събрал се с голям бранд като Левски, и че ще направим най-сериозната школа. Убеден съм, че зажаднелите за баскетбол фенове ще ни подкрепят. Имаме 1/4-финал за Купата с Черно море в "Универсиада", срещу 3 лв. билет всеки ще получи календар на отбора. А за 5 лв. се влиза за два мача - и срещу Ямбол в петък."

"Битка има всяка година, баскетболното първенство е едно от тези, в които конкуренцията инвестира. Балкан, Рилски спортист, Берое влагат средства, някои от тях се приближават до бюджет с Лукойл Левски. Залите си се пълнят, във важните мачове има фенове. На нас ни се иска да има още повече по трибуните и съм сигурен, че Левски ще е най-посещаван и ще докаже, че има най-голямата фенска маса."

"Ние сме Левски, очаквам доста хора, което ще даде добър знак на всичко, което правим. Независимо дали са фенове на футбола, баскетбола или волейбола, да дойдат и да подкрепят отбора", добави Стойков и даде пример защо нещата с Академик не са се получили.

"Един от примерите е, че водехме много точки преди края с Лукойл Академик, но ако имахме фенове, нямаше да изпуснем преднината и щяхме да влезем в групите. Иска ни се да трупаме успехи на национално и клубно ниво, за да се върнат децата в залата. Надяваме се в българските играчи на Левски да намерим нужните хора да направят баскетбола разпознаваем сред децата. Дано се получат нещата", заяви Стойков и разкри целите пред Лукойл Левски.

"Нещата бяха пазени в тайна и в последните дни, от които обявихме, доста неща трябва да се свършат. Но от края на шампионата ще е ясно всичко и ще е на много високо професионално ниво. Идеята е още тази година да стане шампион, а догодина да влезе в групите на Шампионската лига", сподели президентът на клуба и разкри, че не е изключено да бъде взет под наем младият талант на родния баскетбол Йордан Минчев, който е собственост на Фенербахче.

"Всичко е възможно за връщането на Йордан Минчев в България, Фенербахче може да го даде под наем да играе в Левски, както го даде сега на МЗТ-Скопие. Ще видим", заяви Стойков.




Източник: gong.bg

Коментари (16)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Януари, 10:57

    Няма друг "Левски"? :D
    А К.Папазов, Л. Минчев де бяха преди 3 години? В космоса ли?
    Слаба памет ли е това или така е удобно, а?

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Януари, 11:40

    Искало им се-и ще ви се получи с вашите методи и игри но пак ще сте само за местна консумация -в Европа обаче те не стават и важат.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Януари, 12:02

    Беше им добре, когато ползваха всичко безплатно в Правец, имаше публика,имаше всичко,но много хора години наред лъжат Златев та е чудо.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Януари, 12:05

    Изкупиха на безценица всичко в Правец на времето,правеха се на велики, децата играеха баскетбол заради тях,и сега какво? Айде чао,не ни трябва те вече.

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: kulinski 10 Януари, 12:26

    КЗЛ

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: АНОНИМЕН 10 Януари, 13:33

    Всичко което казвате и обещавате уважаеми господа е много хубаво ,но дали ще бъде спазено?По Вашите думи каузата е много благородна,развитието на младите играчи,класирания в европейски турнири.....,но аз и много други фенове на баскетбола си задаваме въпроса,какво ще се случи след края на сезона,ще запазители българските играчи или пак ще си купите чужденци, на колко от младите момчета ще предложите договори,говорите с носталгия за миналите години и успехи,а давате ли си сметка,че няма резултат в момента не защото децата не са талантливи,а някъде някой бърка с тренировъчния процес,условията и личната мотивация на треньорите/ТИТИ ПАПАЗОВ/Защо се оказва такаче българчета живеещи в чужбина имат по-големи успехи от тези ,които Вие третирате,а всички сме убедени,че те момчетата се борят мъжки..И сега накрая ще пожелая успех на АКАДЕМИК-децата,които ще се изправят срущу най-силните български баскетболисти,защото съм убеден,че те играят зариди самата игра и удоволствието от нея,а не защото някои им дава заплати и дано Вие треньорите оцените техните качества и им дадете шанс и занапред,а не само до края на сезона.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Януари, 15:13

    То и на мен ми се иска да съм космонавт, ама не съм. Пак ще останат излъгани в очакванията си. Освен ако идеята им не е за някоя далавера в София.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Януари, 17:48

    Имаха публика докато Пенка Драгнева (бог да я прости) отговаряше за залата. Тогава 2, а понякога и 3 автобуса пътуваха за мачовете от Правец до София. После... лека полека нещата се затлачиха.
    Въпрос на организация и уважение към феновете беше.
    Както по-горе се каза - пак ще се вземат и сменят безброй чужденци и пак ще си остане отбор за вътрешното първенство!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Агент 007 10 Януари, 18:29

    Дебелата вън от залата, Везенков вън... Вальо сляп ли си... Жалко наистина...

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Януари, 18:46

    ха хааа В сайта на БФБ в момента играят Ликойл Академик и Балкан - http://www.fibalivestats.com/u/BUL/804514/

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete