Петък, 3 Май 2024, 14:38

Топло начало на февруари: Пролетни температури и слънчеви дни за Малък Сечко

30 Януари, 10:02
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1086 0


С настъпването на февруари, който обикновено е асоцииран със студените зимни месеци ни очакват изненади с топло време. Месецът започва с период на пролетни температури и слънчеви дни, а показанията на термометрите ще достигнат 20 градуса.

Въпреки че вторник обещава студени температури с минусови стойности от минус 5 до минус 6 градуса, през сряда и четвъртък се очакват слънчеви и тихи дни с дневни температури, които могат да достигнат 13-14 градуса в Северозападна България. В петък обаче над страната се очаква преминаване на студен атмосферен фронт, със северозападен вятър и леки валежи от дъжд, а в планините – и сняг. Температурите ще спаднат, настъпвайки няколко по-хладни дни.

Прогнозите на климатолози подчертават, че първите февруарски почивни дни ще бъдат слънчеви, с дневни температури около и над 15 градуса. Това топло време се очаква да продължи до 9-10 февруари, без валежи, с лека мъгла в сутрешните часове, но с изобилие от слънчеви периоди след обяд. Температурите ще се задържат в интервала 10-15 градуса, а в някои дни може да се достигнат и стойности около 20 градуса.

Професор Георги Рачев коментира, че зимата е необичайно по-топла от нормалното. Според прогнозите след 10 февруари се очаква нахлуване на по-студен въздух и валежи от дъжд и сняг. Така февруари може да се окаже последният зимен месец, като в първите 14 дни не се очакват снеговалежи.

За ски феновете, Боровец и Пампорово предоставят отлични условия с нова снежна покривка, което е идеално за ски туризъм.

Според месечната прогноза за февруари се предвижда температурен обхват между 2 и 6 градуса в ниските части на страната.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete