Вторник, 16 Април 2024, 12:07

Треньорът на БК“Скравена“ - Георги Гърбиджанов с интервю за НАЛБ

10 Юли 2019, 16:47
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2791 1


Георги Гърбиджанов: "НАЛБ ни дава възможност да се занимаваме задълбочено с любимия си спорт".
Георги Гърбиджанов е част от Националната аматьорска лига по баскетбол от сезон 2016/2017. Именно през сезон 2016/2017 е създаден отборът на Скравена, а Гърбиджанов е част от тима от самото му създаване до ден-днешен. През настоящия сезон 40-годишният играещ треньор на Скравена изведе тима до исторически бронзов медал в трета дивизия от първенството на НАЛБ, а освен това отборът може да се похвали и с промоция в по-горната дивизия, където ще се състезава през сезон 2019/2020. Георги Гърбиджанов е един от идеолозите на Скравена. Той вече има 40 мача като състезател зад гърба си в НАЛБ, но несъмнено влага много повече усилия в организационната и особено в треньорската си дейност. Неслучайно Гърбиджанов е неизменен участник в Мача на звездите на НАЛБ през последните 2 сезона – като треньор. През сезон 2017/2018 завършва на осмо място в анкетата за най-добър треньор в НАЛБ, а през сезон 2018/2019 – на второ. Вижте как Георги Гърбиджанов отговори на нашите въпроси, какво е желанието му за развитие на Скравена, какво е чувството да представляваш разположеното в Ботевградската котловина село Скравена, а и какво мотивира представителите на Скравена да бъдат част от организацията на НАЛБ.

Ето какво сподели Георги Гърбиджанов в интервю за НАЛБ:

Здравей! Най-напред бихме искали да поздравим теб и целия отбор на Скравена за отличното представяне в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019! Използваме възможността да благодарим и за спортсменския дух, който демонстрирахте по време на участието си в НАЛБ! За нас е чест, че сте част от НАЛБ!

Отборът на Скравена приключи участието си в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 с бронзовите медали в трета дивизия. Исторически успех, който със сигурност ви е зарадвал и който беше отразен подобаващо в множество медии. Каква е равносметката ви за сезона?

БЛАГОДАРЯ! Тази година постигнахме отлични резултати, които не си бяхме поставяли за цел. Всичко това стана с много труд, постоянство, късмет и добра игра. Успехът е налице – трето място, както и преминаване в по-горна дивизия. Доволен съм от постигнатото, както и от целия отбор.

Продължавате участието си в НАЛБ и през сезон 2019/2020. Тогава вече ще се състезавате във втора дивизия от първенството на НАЛБ. Какви са очакванията ви за следващия сезон?

Очакванията за следващия сезон са ясни на всички ни. Продължаваме да се борим за предни позиции, както и за оставане във втора дивизия. В крайна сметка каквото дойде, важното е да се забавляваме. Надяваме се да имаме едно-две нови попълнения за борби под коша, но това ще го решаваме отборно през почивката.

Въпреки че си част от Скравена и като състезател, несъмнено си много по-отдаден на треньорските си и ръководни функции. Вече имаш 40 мача зад гърба си като състезател в НАЛБ, но треньорските ти успехи говорят достатъчно красноречиво. В последните 2 сезона неотлъчно си треньор в Мача на звездите на НАЛБ. През сезон 2017/2018 завършваш на осмо място в анкетата за треньор на годината, а през настоящата кампания – на второ. И както вече стана дума – изведе тима си до бронзовите медали в трета дивизия. Какви са новите ти цели?

Целите си остават такива каквито са били винаги – извеждане на отбора към предни позиции, борба в плейофите, а и защо не първи места – както в дивизията, така и сред треньорите, а също и състезателни постижения за отбора – и в цялостен, и в индивидуален план.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да сте част от организацията вече толкова години?

Както винаги и сега ще кажа, че тази игра е любимата на всички участници в отбора, а НАЛБ ни дава възможността да се занимаваме не само любителски, но и по-задълбочено да упражняваме и развиваме уменията си в любимия спорт.

Какво означава за вас да представлявате разположеното в Ботевградската котловина село Скравена?

Горди сме, че поддържаме традицията на нашата община, която е известна най-вече с баскетбола. Радваме се, че успяхме да се съберем и да покажем на всички със собствени средства и усилия, че отбор от малко селце като Скравена може да покаже добри резултати, а и хора от големите градове и дори по-силни отбори от нас да произнасят това име с уважение и респект. Винаги, когато сме излизали на терена сме смятали, че можем да постигнем добри резултати, а и немалко отбори сме изненадвали, дори когато сме губели цял мач или отделни части. Да представляваме село Скравена е удоволствие за целия отбор, в това число и за момчетата, които не са от селото. След този успешен сезон, както и предните разбира се, скравенчани все повече се гордеят с нас.

През настоящия сезон по твой сигнал от НАЛБ се включихме в поредна благотворителна акция. Какво е отношението ти към тази част от дейността на НАЛБ, която се стремим да развиваме все повече?

Радвам се, че откликнахте на молбата, която беше отправена към вас. Надявам се да има по-малко поводи относно тези мероприятия, макар че целта не беше събирането на голяма сума, а по-скоро гласност и надежда, че има хора, които се стремят да работят за тази кауза с желание, което и постигнахме. Пожелавам все повече организации да правят благотворителни акции и да помагат на нуждаещите се. Благодаря на НАЛБ още веднъж за оказаното съдействие от мое име, както и от името на хората, които ме потърсиха за осъществяването на тази кауза!

Освен да се забавляваш с любимата си игра, което определено показваш, че умееш заедно със съотборниците си, какви са амбициите ти за нови върхове в НАЛБ?

Никога не съм си поставял за цел някакви върхови постижения. Радвам се, че съм част от отбора и съответно допринасям за развитието му в положителна насока. Доволен съм, че съотборниците ми се доверяват дори и при допускането на грешки. Стремя се най-вече да сме доволни от показаната игра и резултати. Тази година ще се борим за по-добра дисциплина, колективност и постигане на задоволителни резултати за всички.

Как оценявате нивото на конкуренцията в НАЛБ и конкретно в трета дивизия?

Конкуренцията беше на ниво, а предполагам, че и занапред ще е така и нивото на трудност ще се покачва. Немалко пъти сме говорили относно тази тема, че всеки мач е различен и всичко зависи от това с каква нагласа излизаш на терена. Стремим се всеки мач да не бъдем пречупени психически, защото за нас това е най-тежкото бреме и се допускат най-много грешки именно тогава.

Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Да не се чудят, а да се организират и да се включват в ИГРАТА.

И за финал, какво ще пожелаеш на отборите, които участват в турнира за купата на НАЛБ и на тези, които продължават участието си в НАЛБ и през сезон 2019/2020?

Пожелавам успех на всички, без контузии и неприятни ситуации! Нека най-добрите да постигнат целите и резултатите си с добра игра и дисциплина на игрището!


Източник: НАЛБ

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Юли, 21:42

    Браво на Гербиджанов!Честито на отбора и неговия треньор!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete