Вторник, 7 Май 2024, 17:02

Тресавище залива имоти, грози и "Сен Сата"

14 Февруари 2015, 09:01
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4371 6


Воден теч на входа на Ботевград в посока от Врачеш, вече няколко месеца стои неотстранен. Кой ли трябва да реши проблема, се питат многобройните граждани, преминаващи покрай това място? Никой не знае, след като проблемът толкова дълго е очевиден. Това озадачава всички, които минават за сетен път, но иначе като че ли са свикнали с водопроводните аварии, характерни за Ботевград. През зимата обаче това води до заледяване на пътя и е предпоставка за нежелани инциденти. Автомобилите, движещи се в тази посока са най-застрашени от евентуални катастрофи. Това обаче е най-малкият проблем, който дебне шофьорите.
 
Повече от 10 години теренът в радиус от десетки метри около пътя се е превърнал в огромно тресавище, като се започне от поляната под „Текстил Логистик България” (бившата шивашка фирма „Ботевтекс”) и „Мултисид” и се премине от другата страна към „Сортови семена”. Водата достига дори до „Сен Сата” по пътя след отбивката за Хлебозавода. Възниква въпросът, защо толкова време нито една институция в община Ботевград не предприема нищо, за да спре изливът на вода. Нещо повече! Има хора, които са потърпевши от това.
 
Собственици на имот, пред който водата се изтича на асфалта на пътя, многократно са поставяли въпроса пред Община Ботевград, „ВиК Бебреш”ЕООД и „Напоителни системи”ЕАД, но безрезултатно. На мястото на имота има строеж, който собствениците възнамеряват да реализират в автосервиз. Само че заради огромното количество вода не могат да приведат в експлоатация бъдещото съоръжение. По думите им близо 10 декара площ е напоена с вода, чиито източници са два. Единият е изоставен басейн в близост от няколко метри, на който са извадени стоманените тръби. Това според потърпевшите е предпоставка водата вместо да върви по предназначение в определена посока, тя се стича произволно. Другият източник е спукан кран на Пречиствателната станция в м. Чеканица, от който вече 10 години изтича питейна вода, алармират многократно граждани.
 
Собствениците на въпросния имот са похарчили хиляди левове, за да наемат багери, които да направят диги за спиране на водата. Това обаче не е решение на този етап и те са отнесли въпроса до ДЕКВР.
Кой всъщност ще поеме отговорността за решаване на този проблем, който очевидно засяга голям брой хора, е въпрос на воля на управляващи и заинтересовани институции.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 10:25

    защо сквалихте новината за БК Балкан.Какъв сайт сте тоталитаристи грозни

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 16:55

    Ти па си па много убава :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: anonimen 14 Февруари, 19:12

    1. Nqma da gi promenisch saradi takiva parvichni Balgaria sagiva no da se vraschta na dezata im go pojelavam

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: anonimen 14 Февруари, 19:13

    Dopalvam parvichni komunqgi

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Февруари, 10:53

    Работя в близост до имота от 15 г. диги и багери не сме виждали,но че вода тече почти целогодишно е вярно.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: бай Ганьо 18 Февруари, 22:57

    абе много ми е любопитно кат пишете на латиница,как ще напишете: "отивам на къра" :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete