Събота, 27 Юли 2024, 04:02

Трима дрогирани убили с лопата пенсионерката в "Люлин"

2 Декември 2011, 11:33
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1169 0


Двама рецидивисти и едно непълнолетно момче са задържани за убийството на 68-годишната майка на полицай, която беше открита мъртва от сина й на 22 ноември в ж.к. "Люлин".

Синът, който работи като полицай от 25 години, се прибирал от работа и когато влязъл в двора на къщата си, забелязал, че е разбит един от прозорците.

Помислил, че са ги ограбили. Отворил вратата и видял майка си в безпомощно състояние, без дрехи да лежи на пода в локва кръв.

Смъртта на възрастната жена е в резултат от тежка черепно-мозъчна травма, причинена от удари с лопата. От дома на жертвата били откраднати двата й мобилни телефона, както и златни пръстени и обеци.

В хода на разследването полицаите достигнали до двама мъже, които предлагали за продан вещи, отговарящи по описание на тези, отнети при убийството.

Единият бил 18-годишният  Б.С. - Божо от Самоков, осъден на пробация за поредното престъпление, и 14-годишен столичанин, познат с прякора Тузи. Когато Божо не бил открит на адреса си, той бил обявен за издирване, и на 30 ноември следобед бил засечен в центъра на Самоков.

По същото време в София на бул. "Европа" криминалисти задържали и непълнолетния му "колега". След довеждането им в полицията двамата признали за извършеното престъпление.

Разказали, че във фаталната нощ заедно с  28-годишния Т. С. - Лайката, дрогирани, влезли къщата на жената с намерение да крадат.
Тя обаче ги изненадала, тримата я нападнали и били с лопата. Когато стопанката издъхнала, те преровили жилището, грабнали двата й мобилни телефони, накитите и избягали.

Лайката е задържан на 30 ноември в ж.к. "Люлин" в бившите кипърски общежития, където се укривал при свой познат.

Божо и Лайката са рецидивисти, регистрирани многократно за кражби, грабежи, унищожаване и повреждане на имущество.

28-годишният мъж има 71 криминални регистрации и осем присъди, от тях - седем ефективни и една условна.

А 18-годишният младеж има три ефективни присъди с пробация и една условна. Непълнолетният е известен и на Детска педагогическа стая за кражби.

Двамата рецидивисти остават в ареста за 72 часа с постановление на СГП, а непълнолетният им съучастник е задържан за 24 часа.


Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete