Неделя, 28 Април 2024, 11:43

Трите приоритета за община Божурище посочи кметът Георги Димов пред НСОРБ (ВИДЕО)

28 Февруари, 16:50
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 359 4


По време на двудневното 37-мо Общо събрание на НСОРБ, ръководството на Сдружението апелира към всички кметове да посочат 3-те най-важни приоритета за своята община. Целта е, Националното сдружение на общините в Република България да окаже необходимото съдействие, като посредник между местната и централната власт, за постигането им.

Кметът Георги Димов посочи следните приоритети:

1. Направата на булевард „Царица Йоанна“, защото е крайно необходимо този проект да се реализира, за да се реши проблема с нарастващото задръстване. Това, че се развива индустриалната зона в Божурище, е привилегия, защото пряко от индустриалната зона постъпват добри средства в общинския бюджет, които ние правилно разходваме за развитието на община Божурище. Паралелно с това обаче, се създава тежък трафик и голямо количество леки и тежки автомобили, които затрудняват много нашите съграждани и всички работещи в индустриална зона София-Божурище.

2. Изграждането на пречиствателна станция с канализация на град Божурище и общината. Божурище е една от най-бързо развиващите се общини в България и е немислимо да нямаме канализация и пречиствателни станции в нито едно от населените ни места.

3. Водопроводна мрежа – в момента работим по този приоритет и се надявам Басейнова дирекция да ни даде позволителни за изграждане на 8 броя сондажи на територията на община Божурище, плюс още 2, с което ще подобрим водоподаването – по-големия дебит към водопроводната мрежа.





Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Любомир 28 Февруари, 17:51

    Би било хубаво да се измисли и нещо за влаковете, които пътуват празни и затапват допълнително трафика. Изобщо защо пътуват влакове с 1-2 ма души и то в най-добрият случай. Чел съм,че в Япония поддържали линия за 1 пътник, тук имаме лукса да върви и празен.

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 18:10

    Приоритет е да падат повече проценти от усвоените пари.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 10:14

    Колко са самодоволни и ухилени,блага ще е държавната баница. Немат търпение да почнат да папкат.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Коректна 9 Март, 08:02

    Кметът е баща за едни и пъстроок за други....В Божурище се изгражда ново кварталче, а той не позволява и спира инициативите на собствениците на имоти за Ел.енергия, водопровод и път! Егати кмета 3-ти мандат!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete