Неделя, 12 Май 2024, 12:05

ТРИУМФ: Футболният отбор на ГПЧЕ влезе в ТОП 5 на България, отива на републиканско!

11 Април 2013, 11:15
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3758 16


След като ГПЧЕ стана областен първенец на Софийска област, се класира на по-горен етап от ученическите игри – Зоналния кръг. В тази фаза сили  мерят всички областни първенци от Югозападна България – най-силните отбори от Пернишка, Благоевградска, Пазарджишка и Кюстендилска област. Зоналните игри се проведоха в гр. Етрополе на 10 април. В този ден гепечари можеха да се похвалят с късмет. Паднаха се в групата, в която трябваше да бъдат поставени два отбора, а не в тази с три. В група „А“ попаднаха училищата от Кюстендил, Благоевград и Радомир.  В група „Б“ - отборът на ГПЧЕ гр. Правец и СПТУ - гр. Пазарджик. В единствения мач, който гепечари трябваше да изиграят преди финала, влязоха изключително мотивирани и амбицирани да постигнат победа. В 7-мата минута Пламен Пачов откри резултата за ГПЧЕ, но за сметка на тежка контузия, която го извади от участие в турнира. Загубата на ключовия играч в състава стъписа отбора и в играта им се наблюдаваше изнервеност. Вследствие на колективни грешки, отборът допусна бърз обрат – 2:1 за училището от Пазарджик. Така завърши първото полувреме. През втората част гепечари отново се хвърлиха, уверени в успеха си, и щурмуваха противниковата врата. Мощният натиск даде резултат и таранът на отбора, Момчил Матеев, изравни резултата. Така настъпи и най-интересната част от срещата. Двата отбора започнаха с непрестанни атаки и положенията се редяха ту пред едната врата, ту пред другата. За съжаление 3 минути преди края, след мощен шут, топката срещна десния стълб на вратата на гепечари и неспасяемо се спря в мрежата им. Пазарджиклии добавиха още един гол в актива си – 3:2. ГПЧЕ загуби мача. Минути след последния съдийски сигнал се случи нещо, което за жалост рядко виждаме по родните терени и особено на ученическите игри. Треньорът на учениците от Пазарджик отиде при Людмил Павлов и му стисна ръката с думите „Ние нямаме право да продължим. Всичките ми 11 състезатели са картотекирани и участват в държавно първенство. Вие печелите служебно. Доведох момчетата на екскурзия без да гоним класиране. Вие имате страхотен училищен отбор! Успех на финала!“.

Голям спортсменски жест! В уточнение за читателите ни ще поясним, че в един ученически отбор нямат право да участват повече от двама картотекирани състезатели по съответния вид спорт. Ако в група „Б“ на ГПЧЕ спортсменството стоеше над всичко, то в група „А“ още в самото начало на игрите беше загубен добрият тон. След няколко мача между трите отбора, дъжд от голове, караници между ръководителите и подадени контестации за нередовни състезатели, справедливостта възтържествува и беше излъчен и другият финалист – ПМГ - гр. Кюстендил. Финалният мач на зоналните игри беше ясен – Правец срещу Кюстендил. Гепечари имаха шанса да постигнат нещо, което никога в историята на гимназията не се бе случвало – да се класират на републиканско първенство, заедно с другите 4 зонални първенци.

Точно в 15:00 часа започна дългочаканият мач. Момчетата от ГПЧЕ започнаха доста по-динамично и амбицирано. Липсата на Пламен Пачов от дясната страна беше видима и чувствителна. Кюстендил също не отстъпваха, но правчаните бяха видимо по-добрият отбор. Въпреки това до края на първата част гол така и не бе реализиран. За гепечарите всичко беше като едно „deja vu“. На финала на областния кръг срещу Самоков, учениците от ГПЧЕ изпитваха същата трудност при реализиране на попадения. Ако тогава гепечарите имаха шанса да отбележат гол, то в този мач това не се случи и множеството пропуски, които направиха, можеха да се окажат доста горчиви. Финалаът завърши 0:0 и се стигна до рулетката на дузпите. Още с първото изпълнение ГПЧЕ влезе в ролята на догонващ. Вратарят на гепечарите Илия Колев бързо навакса пропуснатото, отразявайки дузпа на кюстендилци. Така след, като се извъртяха предварителните 5 дузпи, се стигна до така наречения етап от наказателните удари „внезапна смърт“ – който пропусне губи! Вратарят на ГПЧЕ отново се извиси над всички, спасявайки още една дузпа, но съотборниците му не се възползваха от шанса, изпускайки решаващия наказателен удар. При следващото изпълнение Илия Колев отново спаси противников удар, а в ответната дузпа се превърна в тотален герой за ГПЧЕ, като сам реализира победния гол!
Исторически успех за ГПЧЕ! Отборът се класира за републиканско първенство, което ще се проведе в началото на месец май в гр. Етрополе.
Заниманията по футбол през учебната 2012-2013 се провеждат по проект "Успех". Възможностите, които дава този проект е по-чести занимания и при по-добри условия, което спомогна за добрия резултат.
Съставът на най-успешния футболен отбор на ГПЧЕ:
Илия Колев, Венислав Григоров, Алек Прокопиев, Стефан Цветков (кап.), Георги Близнашки, Пламен Василев, Христо Христов, Пламен Пачов, Марио Павлов, Деян Коцев, Нено Ганчев, Владислав Вушев, Георги Найденов, Димитър Иванов, Момчил Матеев;

Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Април, 12:39

    Браво на Людмил, успех момчета и много късмет.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Април, 13:35

    В това училище не са ли само женки, какви успехи, тия са им нередовни играчите.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Април, 14:19

    количеството не е гаранция за качество...(2)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Април, 16:05

    PGTM shte bie GPCHE ama nz shto ne igraha

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Април, 16:22

    vsichko e mafia

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Април, 20:28

    liusi s neizjivqnoto detstvo. kolko e zle toq chovek ne e istina :)

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Април, 20:30

    plamen pachov lipsva6e po dqsnoto krilo na finala :D

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Април, 21:44

    #6, a kakuv trqbva da e suvremenniq u4itel - zastarqva6t s nejelanie za rabota ili nqkoi mlad perko, koito da se napiva i da se napu6va s u4enicite?
    Ludmil napravi tolkova mnogo za u4enicite! Jalko, 4e e samo edin!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 11 Април, 21:58

    номер 6, израснал съм с Люси и може да си спокоен- изживял си е детството :)
    а ако според теб е зле, значи не го познаваш :)

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 11 Април, 22:09

    Браво, момчета! Искаме ви шампиони! Браво, Люси!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (234)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete