Четвъртък, 16 Май 2024, 17:41

Триумфално завръщане на Анри за Арсенал

10 Януари 2012, 12:59
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1229 0


Кралят се завърна! Тиери Анри не само влезе в игра за Арсенал отново след 4 години отсъствие, но и донесе победата на отбора си.

Французинът вкара единствения гол при победата с 1:0 над Лийдс в 3-я кръг от турнира за купата на Англия, игран на стадион "Емиратс".

Анри влезе като резерва в 68-та минута и само десет минути по-късно се разписа с типичен фалцов удар по земя.

Интересен факт е този, че това бе 12-ти гол за Анри срещу Лийдс, отбелязан 12 минути преди края, с фланелка с номер 12.

Преди това Арсенал играеше на приливи и отливи с няколко периода на активност, но като цяло без острота и мачът вървеше към логично равенство. То от своя страна щеше да означава никак нежелано преиграване в сгъстения график на Артилеристите.
Мениджърът на домакините Арсен Венгер бе пуснал някои резервни футболисти, но въпреки това средната линия бе изпълнена с титуляри като Артета, Сонг и Рамзи. Затова бе очаквано, че Арсенал започна по-активно мача.

Още в 3-та минута пресата на "артилеристите" доведе до грешка в защита на Лийдс, Рамзи отне топката и я подаде на Шамак, той пък изведе Аршавин на прекрасна стрелкова позиция на границата на наказателното поле, но руснакът шутира над вратата.

По-късно пък след центриране от фаул бе засечено от Скилачи до далечната греда, но топката премина на половин метър от гредата.

В 17-та минута Аарън Рамзи направи мощен индивидуален пробив, който завърши с мощен удар от петнайсетина метра, но топката профуча покрай сглобката на гредите.

След него пък Аршавин финтира няколко защитника и изведе Рамзи в наказателното поле, уелсецът изпревари вратаря за топката, но вече стигна до аутлинията и не успя да продължи атаката.

Алекс Окслейд-Чембърлейн проби остро в наказателното поле и центрира ниско, Шамак поднесе топката за Рамзи, но ударът му от точката на дузпата рикошира в защитник.

Микел Артета пък опита мерника си извън наказателното поле и мощния му удар прати топката на сантиметри от вратата.

В 24-та минута и Лийдс стигна до първото си положение за гол. След центриране от фаул топката не бе изчистена, а след това Косиелни се забави за миг и Бекио стигна до отбитата топка и шутира силно от десетина метра, но над гредата.

През втората част на първото полувреме обаче Арсенал свали изведнъж оборотите и опасните атаки пред вратата на Лийдс секнаха.

В 30-та минута домакините получиха много неприятен удар, тъй като Франсес Коклен се контузи при спринт за топката и трябваше малко по-късно принудително да бъде заменен.

Едва в последната минута Косиелни засече с глава центриране от корнер, но прати топката над гредата.

Арсенал започна активно след почивката и притисна съперника. В 54-та минута домакините стигнаха до доста добро положение за гол след пробив на Чембърлейн  и върната топка назад, Шамак поднесе на непокрития около точката на дузпата Артета, но ударът му бе спасен от Лонерган.

Още в следващата минута Аршавин бе изведен в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да преодолее вратаря. Малко по-късно Чембърлейн овладя спорна топка в наказателното поле и отправи остър удар, който рикошира в защитник пред вратата. Отново Чембърлейн бе изведен отдясно в наказателното поле и този път вместо да стреля директно реши да центрира, но Шамак не успя да засече пред вратата.

Малко по-късно Чембърлейн нанесе много силен и плътен удар от 25 метра, който доста затрудни вратаря, но все пак той спаси. Малко по-късно отново Чембърлейн отправи хубав удар след атака на Аршавин и Шамак, но топката мина встрани от вратата.

В 68-та минута стадионът избухна в овации, но не заради гол на Арсенал, а защото на терена официално се завърна легендата Тиери Анри. Той замени Маруан Шамак. В същата минута в игра влезе и Тио Уолкът на мястото на Чембърлейн.

И феновете на "Емиратс Стейдиъм" не трябваше да чакат дълго, за да празнуват и попадение отбелязано от Анри. Десет минути след влизането си в игра нападателят получи извеждащ пас от Сонг и от малък ъгъл с типичен фалцов удар заби топката в обратния ъгъл на вратата. След гола французинът направо подивя от радост, започна да тупа емблемата на Арсенал, а накрая отиде да прегърне Арсен Венгер. На трибуните пък се радваше и Дейвид Бекъм, който бе дошъл да гледа мача.

Голът сякаш пробуди Лийдс, който след него отправи и първите си два точни удара за второто полувреме. Първо Майкъл Браун нанесе силен удар извън наказателното поле, а след това Рос Макормак засече от десетина метра с глава. И в двата случая обаче топката бе насочена право в ръцете на Шчесни.

На другия край на терена Андрей Аршавин получи топката непокрит в наказателното поле, но от странична позиция стреля неточно. След това руснакът се отчете с добър пробив и подаване към непокрития Микел в наказателното поле, но защитникът не успя да отправи удар.

В последната минута Лийдс стигна и до най-доброто си положение за гол, когато Макормак получи топката в непосредствена близост до вратата и отправи удар, но Шчесни направи блестящо спасяване.

Източник: gol.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (244)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete