Неделя, 19 Май 2024, 01:11

Трудова борса и състезания през тази седмица в Своге

14 Септември 2015, 15:10
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1588 1


На 17 септември във фоайето пред библиотеката на НЧ „Градище 1907” ще се проведе трудова борса за търсещите работа лица. Ще присъстват работодатели, които ще обявят свободни работни места в региона.
Община Своге е и сред 15-те общини от цяла България, които ще вземат участие в Националната кампания "Воля за спорт”. Известни спортисти ще плуват, играят волейбол, народна топка, тенис на маса и др., заедно с хората в неравностойно положение. Спортната кампания е инициирана от Балканска медийна онлайн асоциация и ще се осъществи с помощта на Агенцията за хората с увреждания, Съюза на инвалидите, Съюза на глухите, Съюза на слепите, Съюза на диабетиците.
Мероприятията ще се проведат на 18 септември в 16.30 ч. на площада в Своге.
С помощта на спонсори и средствата от общините (отделят между 3000 и 5000 лева от бюджета си), организаторите са си дали нелеката задача освен да подготвят спортни състезания и развлекателни дни за хората с увреждания, да закупят различни съоръжения за инвалидите, с които да улеснят тяхната двигателна способност, воля и желание за спорт. Оказа, че най-необходим е уреда за спускане на трудноподвижни хора в басейните. Обещано е до края на кампанията да осигурят такъв уред за всички общини, които имат нужда. Освен това ще бъдат закупени и различни спортни съоръжения по места.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 22:24

    чудесна инициатива!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete