Вторник, 7 Май 2024, 19:57

Трудовчани поставиха наболели въпроси при представяне анализа на селото

30 Юни 2016, 17:09
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3117 18


Повече от час продължиха питанията, изказвания, предложения и дебати от различно естество, касаещи социално-икономическото състояние на с. Трудовец, представено от кмета на селото Веселин Драганов. На днешното редовно заседание на ОбС Ботевград, което се провежда в сградата на кметството, присъстваха и много жители на селото.
 
Общинският съветник от ГЕРБ Еленко Иванов отправи предложения такъв анализ да се изготвя за по-кратък период от време и попита защо в него липсва информация, касаеща обществения ред и сигурността на жителите на селото.
Кметът Драганов отговори, че точката е пропусната, тъй като до скоро РУ- Ботевград нямаше началник. „Трябва да се набележат конкретни мерки. В Трудовец е най-ниската престъпност в цялата община. В най-скоро време ще осъществим среща с г-н Васил Гергов”, добави той.
 
Йорданка Лалчева от ОББО попита какви действия ще предприеме ръководството по проблемите, поставени в анализа – подмяната на дограмата на ОДЗ „Здравец”, щатното място в Гробищен парк, отпадъците в речните корита, множеството нерегламентирани сметища , недостига на вода във в.н. „Лозята”.
Д-р Веселка Златева от БСП предложи 500-те лв, предвидени за новогодишна заря, да се предоставят на Сдружение „Трудолюбци”. То обаче не срещна одобрението на Веселин Драганов, тъй като на 31 декември на площада в селото се събират няколко стотин души и денят се превръща в голям празник.
 
В отговор на г-жа Лалчева кметът на селото заяви, че проблемът с депото за битови отпадъци стои от години, постъпвали са много запитвания от жители. „Предлагаме няколко вида услуги по извозване на отпадъците, но материалната ни база е много остаряла, много контейнери са изгнили”, допълни той.
 
Мая Пенчева, председател на Сдружение „Трудолюбци” приветства идеята за провеждане на заседания по селата, с пряко участие на жителите. Тя засегна въпроса за вандалските прояви, които оскверниха безвъзмездно положения от сдружението труд по изграждането на парк „Ракитин”.
„Не съм съгласна, че това е лицето на трудовчани. Ние трябва да докажем, че всяко деяние трябва да бъде наказано. Затова молим ръководството за пряко отношение по проблема и да се предприемат ефективни мерки, което не е във възможностите на нас, обикновените граждани, допълни тя.
В отговор на нейното изказване кметът Драганов заяви, че г-жа Пенчева омаловажава ролята на кметството за развитие на селото.
 
Григор Велчев, който живее във вилната зона на Трудовец, постави въпросите за водоподаването, електричеството, пътищата, за нерегламентираните сметища, появяващи се през 50м.
 
След като изслуша внимателно всички изказвания, кметът на общината Иван Гавалюгов взе отношение по всички повдигнати въпроси и заяви, че проблемите на Трудовец са идентични с проблемите на всички села в общината. Той обяви, че ОДЗ „Здравец” е включено в Програма за развитие на селските райони и ще кандидатства за финансиране пред Национален доверителен екофонд. В програмата за компенсиране на капиталовите разходи е включена и подмяната на водопровода.
 
Социално-икономическият анализ бе приет от местните депутати с пълно мнозинство. Акцентите в него може да видите тук.


Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Юни, 17:38

    Тези тримата на снимката са вредни за общината.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Юни, 17:42

    Ооо, кмета на Трудовец се е събудил....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Юни, 19:26

    Г-н Драганов, не допустимо да има Трудовец толкова нерешени проблеми след като си бил четри мандата кмет.Къде беше старите три мандата ,та при Тулата не слагаше проблемите на масата?.Къде беше Лалчева тогава ,та не видя че Детската градина крещи за ремонти ,че улиците искат ремонт, че реките са за почистване.Три мандата мигане и сега давайте да искаме.Драганов отностно вандалщината би трябвало да знаеш, ти си бивш полицай.Селото няма нужда от такъв ,ти ще изпълняваш и двете служби, но понеже не си вложил ти средства и труд в благоустрояването на парка сега се правиш на много заинтересован.Тези 500лева, си ги свил пет пъти по толкова през старите ти три мандата така, че спокойно ще си направиш сам тържества.Има една стара поговорка-на каквото си постелиш на това ще легнеш.Друго нещо ,което не е маловажно ти си от ППГерб ,в лицето на Цанко и Мартин имаш толкова спонсори ,че не е простимо да искаш от сегашното ръководство .Ти предпочиташ да ходиш да плачеш на Тулата на рамото всяка сутрин.Драганов ,Трудовец трябва да цъфти и пей без проблеми, ако беше друг кмета три години, фактите говорят друго, че са проспани 9 години и лесно взимани пари.Жалко ,че и жителите страдат заради теб и твоята мажоритарна работа-хахахах!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Юни, 20:35

    Германеца какъв се явява?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Юни, 20:42

    Nomer 3 evalata... tri mandata si burka V nosa bukvalno toq kmet.... to ne sa dupki to ne e bokluk to ne e chudo V tova selo do sega se e bilo ama takava rabota kato negovata nqma nikude samo kradene tiq 9 god i nishto na lice pone da beshe zamazal na horata ochite malko ama i tva neznae kak !

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 30 Юни, 20:44

    Май пак трябва да дойдат господари на ефира да го видим тогава.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 30 Юни, 20:49

    veselin draganov kmet 5 mandat. kakvo iskate ot 4oveka zashto ne doidohte da zadavate vaprosi v kmetstvoto...

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 30 Юни, 21:10

    Нека да каже Батев ,ако има малко достойнство колко години беше на хранилка при Георгиев.Когато реши да го махне този започна да плюе .Как не ги е срам такива като Батев и Гачо.хрантутковци

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 30 Юни, 21:33

    Абе оставете георгиев спокойно да си изчака дните до затвора.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 30 Юни, 22:39

    "В отговор на нейното изказване кметът Драганов заяви, че г-жа Пенчева омаловажава ролята на кметството за развитие на селото." ...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete