Сряда, 24 Април 2024, 09:50

Трудовчани се срещнаха с Ръководството на община Ботевград

16 Март 2012, 14:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3142 12


          Днес в пенсионерския клуб на селото се състоя среща на трудовчани с общинското ръководство, начело с кмета на общината – Георги Георгиев.
         
Трудовчани изразиха отношение към различни сфери на обществения живот с въпросите си. Някои от тях касаеха: Визията на селото – не се вземат ефективни мерки за облика на улиците, площадите пред ресторант „Лоза“ и читалището, парка. Граждани посочиха проблеми във връзка с опазването на центъра – преминаването на коли през площада и тревните площи, подмяна и укрепване на плочки и др. Привлече се вниманието за  опазването на екологията - да не се горят безразборно отпадъци, включително тези от градините, справяне с нерегламентираните сметища и специално замърсената площ до „Грамер“. За опазване водното богатство на Трудовец  граждани изискаха поддържане районите около изворните чешми – отводняване на „Недковец“, улавяне на мръсни води, местните водоизточници да бъдат изследвани за качество и др. Тревожни изказвания имаше във връзка с престъпността в селото и се изтъкна връзката между липсващото улично осветление и престъпността. В  други изказвания се засегна необходимостта от  възродяването на футболното игрище, ремонтиране на велопътеката Ботевград – Трудовец, качеството на ремонтните дейности в училище. Гражданин сподели констатация от лично наблюдение за лошокачествен ремонт на оградата на училищния двор. Директорът на училището постави като проблем преминаването на коли през началото на входната алея на училището, течове в актовата зала и отстраняване на стари клони от високите дървета.
          Kметът Георги Георгиев отговори на поставените въпроси. Той изтъкна, че  фактор за решаването на вътрешните проблеми е кметът на селото и обществения съвет. Гражданите трябва да знаят, че най-тежката криза е сега и че е нужна търпимост и изчакване. Общинското ръководство ще работи така, че да решава проблеми. Г. Георгиев отговори на конкретните въпроси на гражданите: Разпореди незабавно решаване на проблема с отводняването на чешма „Недковец“; съобщи, че се разработва проект водите на р. „Черниш“ да се вкарат в пречиствателната станция; ще се проучи въпросът със собствеността на терена за игрището и ще се работи за откупуването му; велоалеята не е забравена, въпреки, че не е приета за финансиране по програма; за поддържането на високите дървета в двора на училището кметът на Трудовец и комисия, съгласувано с еколожката на общината, да вземат решение; кметът на общината подчерта, че фактор за обществения ред е ценностната система на всеки гражданин; апелира за присъствието на трудовчани на предстоящата среща с представители на министерството на земеделието и горите по проблемите на опазването на горите.
         Кметът на Трудовец -  Веселин Драганов благодари за срещата и обсъждането на проблемите на селото.

Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Март, 15:11

    Трудовчаните се сабудиха, ама не когато трябва. Садам ще ни затрие бе хора.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Март, 15:12

    Това е ясно. Вижте само кой е около него. Вижте с "кой работи" :x

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Март, 15:49

    Otnovo samo gubi vremeto na horata. Ne trqbvat prikazki , a dejstviq.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Март, 16:30

    Честито Трудовчани, сърбайте си попарата.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: ff 16 Март, 19:06

    Граждани на село Трудовец са само пенсионерите ли, та затова срещата е в пенсионерския клуб? Защо не се направи в удобно за работещите време, в читалището например?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Март, 19:17

    Браво #5. Трудовец не се сьстой само от пенсионери. Това, че КМЕТА ни е пенсионер и мисли само за себе си. Страх го е от но-младите, защото ще му се опълчат. СЪБОДЕТЕ СЕ ТРУДОВЧАНИ!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Март, 19:47

    Те се не събудиха когато трябваше :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 16 Март, 22:29

    Всички спят, няма смисъл от такива срещи.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Март, 10:19

    Има за да може да видите Садам, че той от кметството неизлиза.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Март, 21:30

    По-мързелив, по-безинициативен, по-циничен, по-ограничен кмет Трудовец не е имал, а трудовчани по-заблудени никога не са били. :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete