Събота, 18 Май 2024, 07:54

Трудовец бе домакин на ученически дебати по линия на организацията "People to people"

29 Октомври 2012, 11:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3450 1


По повод Деня на народния будител в с. Трудовец бе проведена двудневна среща между ученици с Дебат на английски език и музикална програма на самодейни състави през двата дни - събота и неделя. Домакин бе Пенсионарски клуб -Трудовец. Организатори на инициативата са Народно читалище "Н. Ракитин" - с. Трудовец, Клуб на пенсионера с. Трудовец, ученически клуб към Международната организация "Хора за Хора” и Обществен клуб Международната организация "Хора за Хора".

В първия ден - събота се състояха Семинар и дебат  на английски език на тема „Трафик на хора” и „Човешките права и правата на жените”. В дебата се включиха 15 ученици от Ботевград, Правец, Етрополе, Трудовец и Велико Търново. Дискусиите продължиха до 18.00ч. при изключителен интерес. С най-голямо присъстрие участваха 5 ученички от Трудовец - Габриела, Севда, Анита, Деница и Нелина.
Водещ на дебата бе Адам Мадоф, който е антрополог и доброволец от „Корпуса на Мира”. В мероприятието се включиха Десислава Василева - Бакалавър „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”, специалист по наказателно право и съветник на младежи; Мариана Георгиева - Магистър по психология и педагогика, директор па Център за образователни услуги, експерт проекти и треньор по дебати и човешки права; Мая Стефанова – Президент на “Community Chapter PTPI” треньор по дебати, експерт неформално образование. Специален гост бе и Ларс Поигнант – специалист по икономика и директор на европейските организации „People to people”.

Във втория ден чужденците бяха изненадани от народното ни творчество в изпълнение на Представителен хор от "Дом за деца без родителски грижи"' - с. Видраре с  ръководител Искра Трайкова - доброволец към РТР, Групата за стари  градски песни "Весел живот" към Клуб на пенсионера в с. Трудовец с ръководител Магда Стефанова и танцов състав към читалище "Н. Ракитин" с. Трудовец с ръководител Иван Каменополски.

Днес Ларс Поигнант посети ОУ ”Любен Каравелов” за да уговори с директора Стефка Бенчева и учители, включването на ученици от 7-ми клас до края на годината в бъдеща проява на програмата „People to people”. Нашите деца ще имат възможност да осъществят обмяна на идеи с чуждестранни ученици. Те ще имат право да избират измежду 70 държави, работещи по програмата, съобщи за „balkanec.bg” Мая Стефанова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete